Artiklar för all

Publicerad: tisdag, 19 maj, 2020 - 09:27
UTOMHUS. Gör det enkelt, börja i det lilla. Ewa Marie Zetterkvist jobbar med Skogen i Skolan och har många tips till den som vill börja undervisa i det fria. / Föreningen Skogen
Publicerad: måndag, 18 maj, 2020 - 10:00
Region Östra Götaland arbetar främst med lärarstudenter och lärare i skolorna. – Vi har inspirationsdagar utomhus under en halv eller hel dag där vi visar Skogen i Skolans läromedel och faktablad. Lärarna får prova på att vara elever under övningar. Efteråt har vi genomgång med reflektion, säger Karin Ekströmer, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare.
Publicerad: måndag, 18 maj, 2020 - 08:53
Jens Meyer delar sin tid som Regionsamordnare för Skogen i Skolan i Värmland med att vara högstadielärare. – Vi arrangerar studiedagar för SYV där samarbetet med styrgruppen möjliggör studiebesök och information från företagen. Skolor från Värmlands 16 kommuner bjuds in och även fristående skolor.
Publicerad: måndag, 18 maj, 2020 - 08:51
Genom Skogen i Skolan vill Region Örebro sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. – Vi hoppas därigenom på ett ökat intresse för skog och även att fler får upp ögonen för skogen som arbetsplats. Ett nära samarbete pågår med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Regionsamordnare Emil Hjerpe.
Publicerad: torsdag, 7 maj, 2020 - 08:09
Daniel Thorell är regionsamordnare i Skogen i Skolans region Västra Götaland. Han är också nationell samordnare inom Skogsstyrelsen där han arbetar som Skogskonsulent. - Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra praktiska övningar utomhus.
Publicerad: tisdag, 28 april, 2020 - 08:16
Skogen i Skolan är mitt i processen med att ta fram ett nytt digitalt läromedel om skogens viktiga roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Läromedlet heter SKOGSLEKTIONER och lanseras i aug.
Publicerad: onsdag, 22 april, 2020 - 08:46
Kategorier:
Skolor som flyttar undervisningen utomhus kan förvänta sig en rad positiva effekter. Förutom minskad smittspridning visar forskning att undervisning i utemiljö snabbt förbättrar elevers koncentration, arbetsminne och studiemotivation. Elever som får naturen som klassrum är mindre stressade, rör på sig mer och presterar bättre i skolan. / Forskning.se
Publicerad: måndag, 20 april, 2020 - 10:27
Social distansering och karantän har blivit vardag för oss de senaste veckorna. Oro och isolering i hemmet kan få många att må dåligt och kanske kan naturupplevelser och utomhus-motion vara ventilerna som håller välbefinnandet uppe? Här har vi samlat några aktuella samhällsfrågor med svar från forskare. / SLU
Publicerad: fredag, 17 april, 2020 - 10:00
Publicerad: torsdag, 16 april, 2020 - 12:27
Nu kommer våren och med den kommer förhoppningsvis lite värme också. På vår skola så försöker vi numera skapa social distansering genom att ha undervisning ute. Eftersom de flesta av oss faktiskt inte har så stor erfarenhet av det tänkte jag tipsa om två olika appar för digitala tipspromenader och två webbplatser med färdiga lektionsidéer. / Gränslöst digitalt lärande - en pedagogblogg