Artiklar för all

Publicerad: torsdag, 2 juli, 2020 - 11:39
Charlotte Kalla och SCA lanserar nu tre filmer med tips kopplat till träning, skog och natur. Filmerna är en del av initiativet Kalla Champs och syftar till att uppmuntra framförallt barn och unga att stärka sin relation till naturen. / SCA
Publicerad: torsdag, 11 juni, 2020 - 12:50
I Värmland finns flera uteklassrum som lärare kan använda tillsammans med sina elever. - Det är fantastiskt att kunna ha lektioner utomhus och går att tillämpa för de flesta ämnena i kursplanen, säger Jens Meyer som både är lärare och Regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Värmland.
Publicerad: tisdag, 9 juni, 2020 - 11:16
Nyhetsbrevet från SYV.nu går ut till ett tusental studie- och yrkesvägledare i Sverige. Tre intervjuer med Regionsamordnare visade på att skogssektorn är en attraktiv och spännande framtidsbransch. / Skogen i Skolan
Publicerad: tisdag, 19 maj, 2020 - 09:27
UTOMHUS. Gör det enkelt, börja i det lilla. Ewa Marie Zetterkvist jobbar med Skogen i Skolan och har många tips till den som vill börja undervisa i det fria. / Föreningen Skogen
Publicerad: måndag, 18 maj, 2020 - 10:00
Region Östra Götaland arbetar främst med lärarstudenter och lärare i skolorna. – Vi har inspirationsdagar utomhus under en halv eller hel dag där vi visar Skogen i Skolans läromedel och faktablad. Lärarna får prova på att vara elever under övningar. Efteråt har vi genomgång med reflektion, säger Karin Ekströmer, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare.
Publicerad: måndag, 18 maj, 2020 - 08:53
Jens Meyer delar sin tid som Regionsamordnare för Skogen i Skolan i Värmland med att vara högstadielärare. – Vi arrangerar studiedagar för SYV där samarbetet med styrgruppen möjliggör studiebesök och information från företagen. Skolor från Värmlands 16 kommuner bjuds in och även fristående skolor.
Publicerad: måndag, 18 maj, 2020 - 08:51
Genom Skogen i Skolan vill Region Örebro sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. – Vi hoppas därigenom på ett ökat intresse för skog och även att fler får upp ögonen för skogen som arbetsplats. Ett nära samarbete pågår med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Regionsamordnare Emil Hjerpe.
Publicerad: torsdag, 7 maj, 2020 - 08:09
Daniel Thorell är regionsamordnare i Skogen i Skolans region Västra Götaland. Han är också nationell samordnare inom Skogsstyrelsen där han arbetar som Skogskonsulent. - Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra praktiska övningar utomhus.
Publicerad: tisdag, 28 april, 2020 - 08:16
Skogen i Skolan är mitt i processen med att ta fram ett nytt digitalt läromedel om skogens viktiga roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Läromedlet heter SKOGSLEKTIONER och lanseras i aug.
Publicerad: onsdag, 22 april, 2020 - 08:46
Kategorier:
Skolor som flyttar undervisningen utomhus kan förvänta sig en rad positiva effekter. Förutom minskad smittspridning visar forskning att undervisning i utemiljö snabbt förbättrar elevers koncentration, arbetsminne och studiemotivation. Elever som får naturen som klassrum är mindre stressade, rör på sig mer och presterar bättre i skolan. / Forskning.se