Artiklar för all

Publicerad: fredag, 6 september, 2019 - 11:10
Tre lärare är nu utsedda för att ta fram det lektionsinnehåll som Skogen i Skolans nya digitala läromedel om skogens roll i en hållbar utveckling ska innehålla. Den 22 augusti hölls en första workshop med lärarna och under hösten stundar ett intensivt kreativt arbete. / Skogen i Skolan
Publicerad: fredag, 6 september, 2019 - 10:37
Bra föreläsare, bra tempo och intressanta ämnen gjorde att den sjätte Ute är inne-konferensen, denna gång i Jönköping fick en flygande start. – Glädjande att möta så många nya ansikten, sade Kerstin Andersson från Utenavet när hon hälsade de 350 konferensdeltagarna välkomna.
Publicerad: fredag, 30 augusti, 2019 - 08:00
Ewa-Marie Zetterkvist är utbildad och legitimerad lärare med 18 års erfarenhet. – Min vision är att så frön hos länets lärare som sedan kan sprida skoglig kunskap till eleverna. Hon utgår från Skolskogsryggsäcken och syftet är att förenkla utomhusundervisning och att få fler elever att bli nyfikna på skog.
Publicerad: måndag, 26 augusti, 2019 - 15:03
Forskare, arkitekter, lärare och barn. Alla är de överens om var välbefinnandet och lärandet är som störst. På torsdag möts de för djupdykning i utomhuspedagogik. Programmering med hopprep, digitala verktyg utomhus och skolans roll för en social, ekologisk och ekonomiskt hållbar framtid genomsyrar snart Jönköpings skogar den 29-30/8.
Publicerad: måndag, 12 augusti, 2019 - 13:25
Ewa-Marie Zetterqvist är Regionsamordnare för Norrbotten. Hon blev intervjuad av Sveriges Radio P4 där hon berättar om Skogen i Skolan och kommande aktiviteter.
Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 13:23
Under det första halvåret för 2019 har Skogen i Skolans regioner träffat tusentals lärare och elever som fått skoglig kunskap. Nu tar vi sommarledigt och återkommer den 12 augusti. Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram. På återseende!
Publicerad: måndag, 1 juli, 2019 - 15:22
Under två dagar fick 13 tjejer från Sundsvall gå på studiebesök på SCA för att lära sig mer om hur man sköter skogen från kotte till planka. På Norrplant fick de se hur skogsplantorna växer till sig och provade på plantering. Dessutom fick de veta vad en skogsmaskinförare tycker om bäst med jobbet.
Publicerad: onsdag, 26 juni, 2019 - 07:57
En del av dem hade provat på att plantera skogsplantor medan det var något nytt för andra. 18 tjejer som skulle börja i årskurs 6 och kom från Hudiksvalls kommun deltog i dagkollot. De tillverkade papper, fick kunskap om rovdjur, planterade granplantor och se hur skogsinventering med drönare gick till. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerade dagen i Långvind, utanför Hudiksvall.
Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 14:23
Under tre dagar får tjejer i åldern 11-12 chansen att lära sig mer om skogsbranschen. Det är Skogen i Skolan i Västernorrland och Skogstekniska klustret som för femte året anordnar skogskollo för tjejer. / SR P4 Västernorrland
Publicerad: måndag, 17 juni, 2019 - 10:26
Här kan du på enkel svenska läsa vad den svenska allemansrätten innebär. / STF