Skolskogsverksamhet

Korvgrillning på skogsdag.

Så här kan du jobba med skolskogen

Så startar du en skolskog

Allt du behöver veta om hur du gör för att starta en skolskog - se inlänkade dokumenten längst ner på sidan.

Längre ner på sidan kan du se och söka bland alla skolskogar.

Instruktion för skolskogskontakter
Du som ansvarar för en skolskog har möjlighet att göra ändringar i din sida på Skogen i Skolans webbplats. Se inlänkat dokument längst ner på sidan. Kontakta din Regionsamordnare om du behöver hjälp med att ändra namn eller ta bort/lägga till en skolskog.

Övningar i skolskogen
Här får du förslag på olika övningar du kan göra med dina elever i skolskogen. Fler övningar hittar du i vår övningsdatabas.

Kom ihåg! - fallna träd är farliga lekplatser
Ibland slår stormen till och kan fälla stora arealer skog om det vill sig illa. När träd har fallit nära bostadsområden och skolor kan det bli extra farligt. Barn kan lockas av de spännande halvliggande stammarna som inbjuder till lek, klättring och kojbyggande. Men det är alltid livsfarligt att röra sig på och i närheten av nedfallna träd. Trädstammar kan plötsligt röra på sig och stora spänningar kan utan förvarning lossna med krafter som kan krossa armar och ben. Kvistar och stamdelar kan plötsligt falla ner med stor kraft.

Läs mer om stormfälld skog på SkogsSverige

Publicerad:

Sök bland skolskogar

Klicka på rubrikerna så kan du sortera efter namnet på skolskogarna och efter vilken region de tillhör. Du kan också klicka på skolskogens namn för att se informationen och även regionen för att kontakta regionsamordnaren.