Skogslektioner.se har nu integrerats med skogeniskolan.se

Skogslektioner.se var tidigare en hemsida där vi samlade alla våra digitala lektioner. Idag hittar du samtliga digitala lektioner här på skogeniskolan.se.

Våra digitala lektioner som tidigare fanns på hemsidan skoglektioner.se finns nu här på skogeniskolan.se. Under Sök material kan du filtrera på ”Ämne”. ”Årskurs” och ”Årstid” för att hitta det bästa skogliga materialet för just dig. Alla lektioner som är digitala är märkta med en ikon som säger ”Digital lektion”. Våra digitala lektioner finns även indelade i olika teman.

Våra digitala lektioner omfattar 26 lektioner som är riktade till årskurs 4-6 samt 12 lektioner riktade till årskurs 7-9. Lektionerna har koppling till läroplanen samt till FNs globala mål för en hållbar utveckling.

De digitala lektionerna handlar om skogens viktiga roll i en hållbar utveckling och behandlar viktiga ämnen såsom biologisk mångfald, skogens roll i Sveriges historia och vår pågående omställning till ett fossilfritt samhälle. Med hjälp av våra digitala lektioner får även elever som inte har skog i närheten möjlighet att skapa en relation till skogen.

Årskurs 4-6

Skogen och klimatet

Biologisk mångfald

Människorna och skogen

Produkter från skogen

Skogarna i världen

Upplevelser i skogen

Årskurs 7-9

Ekologiskt perspektiv

Ekonomiskt perspektiv

Socialt perspektiv

Skoglig kunskap för lärare - prenumerera gratis på Skogen i Skolans nyhetsbrev.

Jag godkänner att Skogen i Skolan sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.
Skickar begäran