Värmland

Nio av tio värmlänningar tycker att skogen är det bästa de har! Och det är tur det, för skog täcker 70 procent av Värmlands yta.

Skogen i Värmland består mest av gran, 47 procent, följt av tall och björk, 37 respektive 10 procent. Sveriges högsta träd var till och med mars 2003 en gran i Lekvattnet i nordvästra Värmland. Den var vid fällningen 48 meter hög med en omkrets på 2,52 meter i brösthöjd. Volymen uppmättes till 12,5 kubikmeter.

I de djupa Värmlandsskogarna finns inte bara stora granar, utan också vargar. Värmland ligger i kärnområdet för vargens utbredning i Skandinavien och följaktligen har vargen utsetts till Värmlands landskapsdjur.
Den vackra skogsstjärnan, Trientalis europaea, är Värmlands landskapsblomma.

Elever och pedagoger 4 - 6 i Värmland inbjuds att delta i Skogens Dagar vart tredje år. Information om tidigare evenemang finns inlänkat på denna sida och aktuell information publiceras här inför att det sker.

Artiklar för Värmland

Under två soliga dagar i maj anordnade Skogen i Skolan Skogens dagar tillsammans med Södra Viken naturbruksgymnasium. Ca 1500 elever från Värmlands mellanstadie- och högstadieskolor var där för att träffa gymnasieelever och få information om arbeten och utbildning inom...

Kontaktpersoner i Värmland

Samordnare