Östra Götaland

Hej!

Här hittar du information om Skogen i skolan för Blekinge, Kalmar, Kronobergs, Skåne och Östergötlands län. Ansvarig här är Karin Ekströmer, som även är skogskonsulent på Sveriges skogliga myndighet Skogsstyrelsen.

Vad vill vi?
Sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. Vi vill öka intresset och kunskapen för skogen hos lärare med flera för att de i sin tur ska föra intresset vidare till eleverna.

Vad gör vi?
Verksamheten i Östra Götaland vänder sig till skolverksamhet för åldrarna F-9.  I första hand arrangerar vi inspirationsdagar i skogen för lärare, lärarstudenter, studenter som läser till fritidsledare och lärarassistenter. Vi försöker även träffa så många skolelever som vi hinner med.

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Artiklar för Östra Götaland

Nu har vi lanserat Skogen i Skolans digitala läromedel – Skogslektioner. Under snart 50 år har vi försett lärare med verktyg för att arbeta med utomhuspedagogik. Det har gjort att hundratusentals barn har fått vistas i och skapa en god relation till skogen. Med det nya läromedlet...

Samordnare i Östra Götaland

Styrgrupp