Östra Götaland

Hej!

Här hittar du information om Skogen i skolan för Blekinge, Kalmar, Kronobergs, Skåne och Östergötlands län. Ansvarig här är Karin Ekströmer, som även är skogskonsulent på Sveriges skogliga myndighet Skogsstyrelsen.

Vad vill vi?
Sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. Vi vill öka intresset och kunskapen för skogen hos lärare med flera för att de i sin tur ska föra intresset vidare till eleverna.

Vad gör vi?
Verksamheten i Östra Götaland vänder sig till skolverksamhet för åldrarna F-9.  I första hand arrangerar vi inspirationsdagar i skogen för lärare, lärarstudenter, studenter som läser till fritidsledare och lärarassistenter. Vi försöker även träffa så många skolelever som vi hinner med.

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Artiklar för Östra Götaland

Region Östra Götaland arbetar främst med lärarstudenter och lärare i skolorna. – Vi har inspirationsdagar utomhus under en halv eller hel dag där vi visar Skogen i Skolans läromedel och faktablad. Lärarna får prova på att vara elever under övningar. Efteråt har vi genomgång med...

Samordnare i Östra Götaland

Styrgrupp