Artiklar för Jämtland

Publicerad: måndag, 14 januari, 2019 - 16:31
Vill du utveckla ett digitalt läromedel för grundskolan? Den svenska skogen är en fantastisk lärosal men även ett utmärkt tema i klassrummet när man lär sig allt från biologi och matematik till språk och hållbarhet. Vi söker en redaktör som kan utveckla webbaserade lektioner på temat skog och i enlighet med läroplanen. Till din hjälp har du både pedagogiska och skogliga specialister. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. / Föreningen Skogen
Publicerad: torsdag, 31 augusti, 2017 - 12:12
Karin Östberg arbetar på enheten för skogspolicy och analys samt ansvarar för nationell samordning för Skogsstyrelsens regionsamordnare inom Skogen i Skolan. Karin har också ett nära samarbete med Skogen i Skolans nationella kansli.
Publicerad: torsdag, 2 mars, 2017 - 09:36
Den 28 februari arrangerades den årliga läromedelsmässan på OSD (Fd Folkets Hus i Östersund.) Trots det snöiga vädret var det ett gäng tappra lärare som kom att besöka oss i montern.
Publicerad: lördag, 24 december, 2016 - 21:19
Ett år går fort, och vi skriver snart in 2017 i kalendern.
Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 22:41
Den 16 november kom finalen i Skogen Mästare att avgöras ute på Torsta Naturbruksgymnasium. Tre skolor i länet hade tagit sig till final. Teoretiska frågor varvades med praktiska frågor/göromål. Funäsdalens skola vann välförtjänt första priset. Dagen till ära fick även eleverna en rundvandring på skolan.
Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 22:36
Den 16 november kom finalen i Skogen Mästare att avgöras ute på Torsta Naturbruksgymnasium. Teoretiska frågor varvades med praktiska frågor/göromål. Dagen till ära fick även eleverna en rundvandring på skolan .
Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 22:36
Den 16 november kom finalen i Skogen Mästare att avgöras ute på Torsta Naturbruksgymnasium. Teoretiska frågor varvades med praktiska frågor/göromål. Dagen till ära fick även eleverna en rundvandring på skolan .
Publicerad: torsdag, 2 juni, 2016 - 14:27
– Skogskollo är ett sätt att visa upp möjligheterna som finns i skogsbranschen för unga tjejer. Det finns fortfarande en bild av att tjejer inte jobbar med skog, och det vill vi bryta, säger Lena Jonsson, projektledare. / Länsstyrelsen Västerbotten
Publicerad: onsdag, 25 maj, 2016 - 13:37
Marie Wilhelmsson är lärare i svenska, SO och matematik på Funäsdalens skola i Härjedalen. Klassen vann tävlingen Skogens mästare för åk 7 för Skogen i Skolans region Jämtland under 2015. Marie berättar om hur det gick till och vad de ska göra för vinstpengarna.
Publicerad: torsdag, 12 maj, 2016 - 11:38
MED SKOLSKOGEN SOM KLASSRUM I Torstas nya skolskog kommer ni att få prova på stationer som används för att träna: - kommunikativ förmåga, begreppsförmåga, samarbetsförmåga, samt problemlösningsförmåga - ledarskap Premiär för Torstas nya naturstig där man får lära sig om: – skogens olika ekosystem, skogliga kretslopp samt om skogen som ekosystem Dagen till ära bjuder vi också på en föreläsning "Möjligheternas skog - för tjejer och killar! " med Helena Österlind

Sidor