Artiklar för Dalarna-Gävleborg

Publicerad: onsdag, 25 mars, 2020 - 16:27
Välkommen till en inspirationsdag i Järvsö!
Publicerad: onsdag, 25 mars, 2020 - 16:21
Fullspäckad med teori och praktiska övningar!
Publicerad: onsdag, 25 mars, 2020 - 16:20
Fullspäckad med teori och praktiska övningar!
Publicerad: tisdag, 24 mars, 2020 - 13:47
Är du tjej och börjar i årskurs 6 till hösten? Gillar du skog och rovdjur?
Publicerad: fredag, 6 september, 2019 - 10:37
Bra föreläsare, bra tempo och intressanta ämnen gjorde att den sjätte Ute är inne-konferensen, denna gång i Jönköping fick en flygande start. – Glädjande att möta så många nya ansikten, sade Kerstin Andersson från Utenavet när hon hälsade de 350 konferensdeltagarna välkomna.
Publicerad: måndag, 26 augusti, 2019 - 15:03
Forskare, arkitekter, lärare och barn. Alla är de överens om var välbefinnandet och lärandet är som störst. På torsdag möts de för djupdykning i utomhuspedagogik. Programmering med hopprep, digitala verktyg utomhus och skolans roll för en social, ekologisk och ekonomiskt hållbar framtid genomsyrar snart Jönköpings skogar den 29-30/8.
Publicerad: onsdag, 26 juni, 2019 - 07:57
En del av dem hade provat på att plantera skogsplantor medan det var något nytt för andra. 18 tjejer som skulle börja i årskurs 6 och kom från Hudiksvalls kommun deltog i dagkollot. De tillverkade papper, fick kunskap om rovdjur, planterade granplantor och se hur skogsinventering med drönare gick till. Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg arrangerade dagen i Långvind, utanför Hudiksvall.
Publicerad: måndag, 13 maj, 2019 - 07:36
Nu genomförs konferensen Ute är inne för sjätte gången den 29-30 augusti 2019. Här finns massor av inspiration för mer lärande utomhus i skola och förskola. Lyssna på inspirerande föreläsningar, diskutera vinsterna med fysiskt aktiva barn och elever och hur vi kan planera och bygga för den betydelsefulla utomhusvistelsen. Välj bland 50 workshops där utemiljön fungerar som plats för lärande, med fokus på ekosystemtjänster, utomhuspedagogiska metoder, miljö och hälsa samt planering och samverkan.
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 15:42
Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan bjuder in dig som vill arbeta med tema skog och rovdjur till en tvådagarskurs fullspäckad med teori och praktiska övningar! Kursen ges vi två olika tillfällen - ett i Järvsö och ett i Orsa. Välj det som passar dig bäst.
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 14:59
Rovdjurscentret och Skogen i Skolan erbjuder inspirationsdagar/träffar för pedagoger som vill jobba med djur, skog och natur i skolan.