Kansliet bloggar

Äntligen vår och solen skiner!

Written by Anna Steinwall On the 0 Comments

Under den här årstiden är skogen som allra mest spännande att använda som klassrum och för utomhuspedagogik. Så ta med dina elever ut i skogen och leta efter vårtecken, njut av fågelsång, årets första blommor som tussilago, blåsippor och vitsippor och se hur myrorna har fullt upp med att samla in nytt material till sina myrstackar. 

Och glöm inte att när du är med eleverna i skogen och pratar om växter och djur som ni ser och annat som ni upplever även kopplar ihop detta med det som eleverna behöver lära sig inom ämnen som biologi, kemi, svenska, engelska, matematik osv.

I nyhetsbrevet under april tipsar vi om Skogen i Skolans övning ”Björksav, gott och nyttigt” samt övningen ”Myrstackar”. Men vill du få fler idéer om vad ni kan göra och lämpliga övningar att använda i undervisningen, så gå in på: https://www.skogeniskolan.se/ovningar

Vi vill också passa på att berätta att förra året hade vi inom Skogen i Skolan glädjen att träffa nästan 15 800 elever, 4 700 lärare och 2 700 lärarstudenter och en massa studie- och yrkesvägledare runt om i Sverige. Något vi är mycket glada och stolta över!

Soliga vårhälsningar från Skogen i Skolan!

 

Sidor