Kansliet bloggar


Nationella kansliet består av (ordning enligt bild):
Bloggen innehåller reflektioner över det som sker i skolvärlden, om vår metodik utomhuspedagogik och vad som händer inom Skogen i Skolan. Du kan prenumerera på bloggen: http://www.skogeniskolan.se/blog/rss
Publicerad:

Vilken fantastisk start på sommaren!

Written by Anna Steinwall On the 0 CommentsSolen sken från en klarblå himmel under i stort sett hela maj månad. Underbart tycker många av oss och ger oss också en härlig försmak av sommarlov och semester.

Nu är vi inne i juni månad och solen skiner i stort sett lika mycket under dessa varma försommardagar, kanske med avbrott för någon enstaka mulen dag.

Vi som är friska, lätt kan ta vatten ur kranen eller köpa något läskande att dricka från affären, har nog inte något större problem i värmen. Men glöm inte bort alla djur som finns i vår närhet -  i trädgården, i parken och i den närliggande skogen. För dem kan det just nu vara svårt att hitta något att dricka, så ställ gärna ut en skål med vatten i trädgården etc., så får även fåglar, ekorrar och andra djur släcka törsten i värmen.

På bilden ser du en liten ekorre som jag fick glädjen att träffa i helgen. Den hittade äntligen ett ställe att dricka vatten ur och även fast jag satt precis bredvid, så var törsten starkare än rädslan och ekorren drack lugnt med stora djupa klunkar och till synes mycket nöjd.

Visste du förresten att om en ekorre bara skulle äta tallkottens frön, behöver den äta frön från ca 60 tallkottar för att få sitt dagliga behov. Jämfört med endast 30 grankottar som innehåller fler frön per kotte. Mer om det och tips på passande övningar får du i Skogen i Skolans nyhetsbrev, juni 2018.

Ha en riktigt glad och solig sommar önskar vi inom Skogen i Skolan! /genom Anna Steinwall, verksamhetsledare.

 

Publicerad:

Sidor