WWF Earth Hour 2010

Written by admin On the 0 Comments
Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under en timme - visar du ditt stöd för klimatet. Anmäl din klass redan nu!

Lördagen den 27 mars kl 20.30 i år&nbsp,genomförs Earth Hour&nbsp,- världens största globala klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset under en timme beräknas omkring en miljard människor ge världens makthavare en kraftfull signal om att ta klimatfrågan på allvar. Fantastiskt många skolor, privatpersoner och en mängd&nbsp,kommuner och företag stöttar initiativet!

Runt om i Sverige ordnas massor av aktiviteter under Earth Hour. Det kommer bland mycket annat att vara ett snowboard- och skidevent på torget i Örnsköldsvik, eldkonstnärer i Ludvika, ljusmässa i Linköpings domkyrka,&nbsp,spökvandring på slottet i Vingåker, klimatteater i Nynäshamn, fackeltåg i Kungälv,&nbsp,ett vetenskapscafé och en utställning i Halmstad. Det är alltså bara några av alla de saker som händer. Och så självklart släcker vi ljuset!

Kung Carl XVI Gustaf&nbsp,kommer att släcka&nbsp,ned de kungliga slotten och WWF släcker&nbsp,ned sin arbetsplats på Ulriksdals slott. Under 2009 års Earth Hour släcktes en mängd kända byggnader ner över hela världen, läs mer om arangemanget och se bilder från&nbsp,förra året&nbsp,på WWF:s hemsida.

Självklart vill din klass och skola vara med! WWF uppmanar alla som vill delta att anmäla sig på deras hemsida (följ länken nedan).&nbsp,


Earth Hour lyckas beröra människor i alla åldrar. Foto: Salvatore Sacco / WWF-Kanada

&nbsp,

Uppdaterad:

Sidor