Victoria upptäckte skogssektorns möjligheter på tjejkursen

Victoria Boström är ambassadör för SkogsSveriges och Skogen i Skolans Facebook-sidor och Twitter-konton. Hon är uppväxt i Västmanland och fick upp ögonen för det skogliga yrket när hon gick en skogskurs för tjejer. Efter kursen gick hon skogligt basår i Värnamo och studerar nu på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Sedan början av 2014 är Carl Danielsson vår ambassadör. Han går andra året av tre på Skogsmästarprogrammet. Följ Victoria och Carl på vår Facebook och Twitter!

- Jag är uppväxt norr om Västerfärnebo som ligger i Västmanlands län. Det var nära till skogen där jag lekte mycket som barn. På gymnasiet studerade jag på naturvetenskapliga linjen, men visste inte vad jag ville göra när jag blev ”stor”. Efter studenten jobbade jag ett år och gick på en fyradagars sommarkurs för tjejer i Skinnskatteberg. Det var på det viset jag fick upp ögonen för det skogliga yrket. Så därefter gick jag skogligt basår nere i Värnamo för att plugga in de skogliga ämnena och praktiken som behövdes för att börja på Skogsmästarskolan, säger Victoria.

På fritiden ägnar sig Victoria friluftsliv, kultur och spenderar mycket tid med familj och vänner.

- Målet med utbildningen är att få större kunskap om skogen. Det är en mycket bra utbildning och kan för min del ge ett intressant och roligt yrke. Jag vet att jag vill jobba med skog men än så länge vet jag inte riktigt med vad. Det återstår helt enkelt att se, säger Victoria Boström.

Följ Victoria under studierna på Skogsmästarskolan

Skogsmästarprogrammet
Skogsmästarprogrammet, 180 hp, där du får titeln Bachelor of Science in Forest Management. Under tre år får du lära dig den viktiga balansen mellan produktion, miljö och sociala världen. De två första åren läser du obligatoriska kurser om skogsförvaltning, råvaruförsörjning, ekologi, skoglig planering och skogens värdekedja. Under det tredje året gör du ett examensarbete där du kan fördjupa dig ytterligare i ett ämnesområde som intresserar dig. Utbildningen hör till SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Gunilla Häggström, Kommunikationsansvarig för SkogsSverige
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige

• Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
  • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.
  • Vindskydd byggs i Norrbotten för utomhuspedagogik!

Naturnära Jobb bygger vindskydden i block och kommer även ordna så att vindskydden kommer på plats. Framöver kommer skolorna få mer inspiration för att utveckla sina metoder för en kvalitativ utomhusundervisning av regionsamordnaren för Skogen i Skolan Norrbotten.

• Internationella skogsdagen 21 mars 2021

Kategorier: #IntSkogsdagen

• barn som badar i skog

SciFest 4-10 mars!

Vetenskapsfestivalen SciFest är digital i år – alla i hela Sverige kan vara med! Skogen i Skolan medverkar i två digitala montrar i samarbete med SLU och Skogforsk. Välkommen att besöka oss under festivalveckan!
  • Årskurs 7-9 får egna Skogslektioner

Det populära läromedlet Skogslektioner utvecklas under året med nya lektioner riktade till högstadiet. Var med och påverka hur det ska utformas genom att besvara vår enkät.
  • Månadens tema: Biologisk mångfald

Omkring hälften av alla arter som finns i Sverige lever i skogen. Vad sysslar de med, och vad görs för att skydda arterna? Om det finns det kunskap att hämta i våra Skogslektioner om biologisk mångfald.
  • Låt det ringa Ut för lärande, hälsa och välbefinnande

Utomhusmiljön är en pedagogisk tillgång och möjlighet för grundskola, förskola, fritidshem och gymnasium.
  • Klassrummet har flyttat ut i skogen

Frisk luft, mycket att upptäcka och betydligt mer coronasäkert. Nya uteklassrummet Yggdrasil i Stora Skuggan har invigts och barnen är nöjda. "Det finns mycket att göra i skogen" säger Oscar Widholm, andraklassare på Bobergsskolan. Skogen i Skolans uteklassrum på Djurgården är tillgängligt för lärare och elever att boka. / Tidningen Mitti