Victoria upptäckte skogssektorns möjligheter på tjejkursen

Written by admin On the 0 Comments
Victoria Boström är ambassadör för SkogsSveriges och Skogen i Skolans Facebook-sidor och Twitter-konton. Hon är uppväxt i Västmanland och fick upp ögonen för det skogliga yrket när hon gick en skogskurs för tjejer. Efter kursen gick hon skogligt basår i Värnamo och studerar nu på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Sedan början av 2014 är Carl Danielsson vår ambassadör. Han går andra året av tre på Skogsmästarprogrammet. Följ Victoria och Carl på vår Facebook och Twitter!

- Jag är uppväxt norr om Västerfärnebo som ligger i Västmanlands län. Det var nära till skogen där jag lekte mycket som barn. På gymnasiet studerade jag på naturvetenskapliga linjen, men visste inte vad jag ville göra när jag blev ”stor”. Efter studenten jobbade jag ett år och gick på en fyradagars sommarkurs för tjejer i Skinnskatteberg. Det var på det viset jag fick upp ögonen för det skogliga yrket. Så därefter gick jag skogligt basår nere i Värnamo för att plugga in de skogliga ämnena och praktiken som behövdes för att börja på Skogsmästarskolan, säger Victoria.

På fritiden ägnar sig Victoria friluftsliv, kultur och spenderar mycket tid med familj och vänner.

- Målet med utbildningen är att få större kunskap om skogen. Det är en mycket bra utbildning och kan för min del ge ett intressant och roligt yrke. Jag vet att jag vill jobba med skog men än så länge vet jag inte riktigt med vad. Det återstår helt enkelt att se, säger Victoria Boström.

Följ Victoria under studierna på Skogsmästarskolan

Skogsmästarprogrammet
Skogsmästarprogrammet, 180 hp, där du får titeln Bachelor of Science in Forest Management. Under tre år får du lära dig den viktiga balansen mellan produktion, miljö och sociala världen. De två första åren läser du obligatoriska kurser om skogsförvaltning, råvaruförsörjning, ekologi, skoglig planering och skogens värdekedja. Under det tredje året gör du ett examensarbete där du kan fördjupa dig ytterligare i ett ämnesområde som intresserar dig. Utbildningen hör till SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Mer information

Gunilla Häggström, Kommunikationsansvarig för SkogsSverige
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige
 

Uppdaterad:

Sidor