Vi söker en Regionsamordnare till Skogen i Skolans Region Mälardalen

Regionsamordnare Skogen i skolan Skogen i Skolan Mälardalen söker en person som kan driva och utveckla arbetet med information och utbildning för lärare, lärarstudenter, studie- och yrkesvägledare (SYV-are) samt elever. Denna tjänst finansieras av de ingående parterna i styrgruppen för Skogen i Skolan Mälardalen. Den har en garanterad finansiering i tre år, med en stor potential till mer, mycket beroende av resultatet. Skogsbranschens rekryteringsbas minskar i takt med pensionsavgångar och andra samhälleliga strukturförändringar. Därför är denna verksamhet nu prioriterad.

Om tjänsten
Du ska forma en verksamhet i Mälardalen som ökar medvetenheten om skogsbruksnäringen hos grundskoleelever. Genom erfarenhet vet vi att det bästa sättet att nå dit är att utbilda lärare, lärarstudenter och SYV-are, de som har mest kontakt med eleverna. Du ska bygga och vårda relationer med människor i dessa grupper samt utveckla arbetssätt för att nå dem. I arbetet ingår även att hålla i utbildningar i skogen med Skogen i Skolans material samt hjälpa lärare och lärarstudenter att själva kunna hålla lektioner och övningar i skogen.

Du kommer att arbeta självständigt, med stöd av styrgruppen, nationella kansliet samt andra regionsamordnare i landet. Du ska upprätta en treårsplan för verksamheten, sätta mål och budget.

Du ansvarar för regionens webbplats samt uppdateringar på sociala medier.

Mycket av jobbet kommer att ske i fält, ute på skolor och i skogen. Arbetet sker i länen Stockholm, Uppsala, Västmanland och Sörmland – här finns 1/3 av Sveriges grundskoleelever.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du ska ha kunskap om skolans förutsättningar, behov och möjligheter. Pedagogisk förmåga är en förutsättning, pedagogisk utbildning är en merit.

Du bör vara intresserad av skog och natur, skoglig kunskap är meriterande.

Förutsättningar för tjänsten
Uppdraget kommer från styrgruppen för Skogen i Skolan Mälardalen. Det finns dock en stor frihet i att forma tjänsten och att lägga upp arbetet för att nå satta mål.

Det finns en flexibilitet i hur anställningsformen ska utformas. Det finns möjlighet till anställning eller att jobba som konsult. Vi tillhandahåller en kontorsplats, i Uppsala eller Stockholm.

B-körkort är ett krav

Välkommen att kontakta oss
Om tjänsten; upplägg och förväntningar – Johanna Ydringer, styrgruppen SiS Mälardalen – tfn 026 15 11 59

Eller gå in på webbplatsen för mer information om verksamheten, www.skogeniskolan.se

Välkommen med din ansökan senast 10 mars till johanna.ydringer@billerudkorsnas.com!

• Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
  • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.
  • Vindskydd byggs i Norrbotten för utomhuspedagogik!

Naturnära Jobb bygger vindskydden i block och kommer även ordna så att vindskydden kommer på plats. Framöver kommer skolorna få mer inspiration för att utveckla sina metoder för en kvalitativ utomhusundervisning av regionsamordnaren för Skogen i Skolan Norrbotten.

• Internationella skogsdagen 21 mars 2021

Kategorier: #IntSkogsdagen

• barn som badar i skog

SciFest 4-10 mars!

Vetenskapsfestivalen SciFest är digital i år – alla i hela Sverige kan vara med! Skogen i Skolan medverkar i två digitala montrar i samarbete med SLU och Skogforsk. Välkommen att besöka oss under festivalveckan!
  • Årskurs 7-9 får egna Skogslektioner

Det populära läromedlet Skogslektioner utvecklas under året med nya lektioner riktade till högstadiet. Var med och påverka hur det ska utformas genom att besvara vår enkät.
  • Månadens tema: Biologisk mångfald

Omkring hälften av alla arter som finns i Sverige lever i skogen. Vad sysslar de med, och vad görs för att skydda arterna? Om det finns det kunskap att hämta i våra Skogslektioner om biologisk mångfald.
  • Låt det ringa Ut för lärande, hälsa och välbefinnande

Utomhusmiljön är en pedagogisk tillgång och möjlighet för grundskola, förskola, fritidshem och gymnasium.
  • Klassrummet har flyttat ut i skogen

Frisk luft, mycket att upptäcka och betydligt mer coronasäkert. Nya uteklassrummet Yggdrasil i Stora Skuggan har invigts och barnen är nöjda. "Det finns mycket att göra i skogen" säger Oscar Widholm, andraklassare på Bobergsskolan. Skogen i Skolans uteklassrum på Djurgården är tillgängligt för lärare och elever att boka. / Tidningen Mitti