Vi ökar intresset för skogen som klassrum och arbetsplats

Region Örebro möter studie- och yrkesvägledare
Genom Skogen i Skolan vill Region Örebro sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. – Vi hoppas därigenom på ett ökat intresse för skog och även att fler får upp ögonen för skogen som arbetsplats. Ett nära samarbete pågår med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Regionsamordnare Emil Hjerpe.

– Verksamheten i Örebro län vänder sig till skolverksamhet för åldrarna F-9. Eftersom vi inte har möjlighet att träffa alla dessa barn har vi valt att fokusera på inspirationsdagar för lärarstudenter som har tid och möjlighet. Här har vi ett nära samarbete med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Emil Hjerpe som är Skogskonsulent på Skogsstyrelsen samt regionsamordnare för Skogen i Skolan region Örebro. Emil är utbildad skogsmästare och mäklare.

– Utöver fokuset på lärarstudenter har vi också haft nöjet att träffa många av länets studie- och yrkesvägledare. Detta dels då jag har föreläst på deras SYV-möten, men också genom att vi 2019 arrangerade en inspirationsdag ute i skogen. Här fick de träffa unga yrkesverksamma tjejer och killar i olika yrkesroller som berättade om sin utbildningsbakgrund och deras arbetsvardag.

Emil Hjerpe, Regionsamordnare Örebro

Tack vare att Region Örebro även har börjat få god relation till länets studie- och yrkesvägledare har de nu fått flera inbjudningar till karriärsdagar.
  – Detta är så klart är väldigt kul! På dessa dagar har jag berättat om hur skogsbranschen ser ut 2020 och vad som är ”hett”, dvs yrken, nya skogliga produkter och den forskning som pågår.