Välkommen till en DIGITAL INSPIRATION- OCH INFORMATIONSTRÄFF om att studera och jobba inom de gröna näringarna

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
Träffa verksamma företagare och arbetsgivare inom det gröna näringslivet, få koll på vilka utbildnings- och jobbmöjligheter som finns och vilka de aktuella arbetsmarknadstrenderna är inom branschen.

De gröna näringarna är i konstant utveckling med klimat och hållbarhet i fokus, vilket dagens ungdomar visar stort intresse för. Samtidigt är det få som fått upp ögonen för vilka möjligheter som faktiskt finns och att branschen är i behov av ny arbetskraft!

Möjligheterna är många! Bonde eller klimatforskare. Skogsmaskinförare eller solenergiingenjör. Veterinär eller vindkrafttekniker. Parkarbetare eller plantskoleföretagare. Bioteknolog eller agronom. Det finns hundratals yrken inom det gröna näringslivet – och många utbildningar som leder till dem via gymnasier, högskolor, universitet, folk- och yrkeshögskolor.

Under träffen hoppas vi kunna inspirera och öka din kunskap om det gröna näringslivet, så att du i din tur kan förmedla kunskapen och inspirera dina elever till att göra ett aktivt val inför fortsatta studier och yrkesval.

NÄR? Torsdag 2 juni kl. 15.00-16.30
VAR? Digitalt via Teams
ANMÄLAN?
Anmäl dig senast 31 maj via följande länk – Anmälan digital inspirations- och informationsträff
FÖR VEM?
Studie- och yrkesvägledare, lärare åk 8 och åk 4–6, lärarstudenter och skolledare

Under träffen kommer olika aktörer inom de gröna näringarna att medverka; Jobba Grönt, Bonden i skolan och Skogen i skolan. Du kommer även få träffa blivande och verksamma lantbrukare som alla haft olika vägar till att idag antingen studera eller jobba inom de gröna näringarna.

Tipsa gärna dina kollegor om denna aktivitet. Inbjudan finner du via följande länk – Inbjudan digitalt gårdsbesök
Länk till träffen kommer via e-post dagen innan och har du frågor, kontakta Anna på anna.lindgren@lrf.se.

OBS! Studie- och yrkesvägledare som kommer den 2 juni får förtur att följa med på höstens fysiska bussturné i sitt län, där vi bland annat kommer göra olika gårdsbesök. Dessa arrangeras 20 september i Västmanland, 22 september i Uppsala och 27 september i Stockholm. Det finns ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Vi bjuder på bussresa, lunch och fika. Mer information om detta under träffen!

Besök gärna www.jobbagront.sewww.bondeniskolan.se och www.skogeniskolan.se

Varmt välkommen!

Aktiviteten finansieras av Landsbygdsprogrammet i samarbete med Länsstyrelserna i Uppsala län, Västmanlands län och Stockholms län som ett led i de regionala livsmedelsstrategierna.