Välkommen till Bonden i skolan-veckan 2021

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
En bild på kor.
Är du lärare för åk 4-6, eller har du barn i den åldern i Västmanland, Uppsala eller Stockholms län? Kolla in det digitala eventet Bonden i skolan-veckan 15-19 november!

Den 15–19 november bjuder Bonden i skolan och LRF Mälardalen (i samarbete med bland andra Skogen i Skolan) in elever och lärare i åk 4–6 i Stockholms, Uppsala samt Västmanlands län till en digital aktivitet som vi kallar Bonden i skolan-veckan. Där får du och din klass pptäcka matens väg från jord till bord, vilka spännande fynd du kan göra i skogen och vad det blir av alla träd - helt på era egna villkor och utifrån era förutsättningar.

Under Bonden i skolan-veckan bjuds du och dina elever in till en digital plattform där ni själva kommer att navigera er runt på en fiktiv bondgård. Där får ni ta del av bland annat spännande fakta, filmer, uppdrag och kluriga quiz om bonden, djuren och naturen. Dessutom bjuds det på roliga utmaningar både i och utanför klassrummet.

Aktiviteten är helt kostnadsfri och då ni har tillgång till plattformen under en hel skolvecka har ni möjlighet att själva anpassa aktiviteterna efter era förutsättningar och vara med så mycket ni vill och kan.

Sprid gärna inbjudan vidare till andra lärare i åk 4-6.

Anmälan och frågor

Anmälan görs gärna så snart som möjligt via följande länk: Anmälan Bonden i skolan-veckan, men senast 29 oktober. Praktisk information kommer via e-post efter anmälan.

Skogen i Skolan i region Mälardalen samverkar med Bonden i Skolan/LRF i det digitala eventet Bonden i Skolan-veckan.