Utomhuspedagogik i Astrid Lindgren-miljö

Ett centrum för utomhuspedagogik ska utvecklas i Vimmerby i Astrid Lindgrens barndomshem Näs.
Tre miljoner kronor under tre år har anslagtits för att bygga upp verksamheten, skriver Barometern/Oskarshamns-tidningen. Grundfilosofin är att lära sig teoretiskt först inomhus och sedan komma ut i den konkreta verkligheten, till exempel mäta volym på stenar och hus på matematiken, säger Niklas Carlsson som utvecklat projektidén i Vimmerby kommun.Utgångspunkten är Astrid Lindgrens skildringar av barns utveckling utomhus. Regionförbundet hoppas att lärare från hela länet och lärarutbildningen vid högskolan i Kalmar ska få nytta av kurserna i utomhuspedagogik. EU-pengar och ett stöd på nio miljoner kronor från Linköpings universitet bidrar också till finansieringen.