Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

Written by Anna Steinwall On the 0 Comments
I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.

Materialet vänder sig framförallt till elever i åk 4-6, men som lärare kan du självklart plocka ut delar av innehållet och anpassa det för yngre och för äldre elever. Vi har valt att ha övningar i två svårighetsgrader och har markerat dem med olika symboler. De lättare övningarna har fått ett blåbär och de lite svårare ett lingon.

I lärarhandledningen finns också tydliga kopplingar till kursplanerna i grundskolan (Lgr 11: Åk 4-6).

Läs mer, se instruktionsfilmer om innehållet och beställ en egen Skolskogsryggsäck här.

Anna Steinwall
Verksamhetsledare