Twitter och Facebook bland träden!

Carl Danielsson heter han som twittrar och facebookar i skogen. Carl är 23 år och går på Skogsmästarskolan. Han har blivit utsedd till ambassadör för Skogen i Skolan och webbportalen SkogsSverige. Hans uppgift är att återkommande se till att det som händer på skolan och därmed också i skogen blir berättelser på nätet.
Han kommer att använda sig av Facebook för Skogen i Skolan och Skogssverige. Liksom deras Twitterkonto där han alltså har 140 tecken att uttrycka sig på.
–Jag skriver minst en gång i veckan. Som nätambassadör ska jag vara en kanal till blivande studenter och få dem att välja skog, säger han och klarar därmed presentationen på 140 tecken.

Vad blev det senast?
–Om ett möte med insparkansvariga för SLU:s studentkårer. Det ska bli en välkomnande fest. Inga strykjärn alltså, som på Lundsberg!

Förutom att informera om skolan – kan du tycka till ordentligt i skogsfrågor?
–Jo, men min inställning i skogsfrågor är  ganska lågmäld. Varghatare finns det tillräckligt av – men gärna diskussioner om långsiktighet.

Hur kommer det sig att det blev skog för dig?
–Jag har föräldrar som varit intresserade av naturen och är uppvuxen i Holmenland. Men en resa i Nicaragua var nog mer avgörande.

Blir det utlandsarbete efter skolan?
–Gärna, jag fick blodad tand efter min praktik  i Chile. Och jag är inte bunden till familj, har bara mobilräkningen att tänka på.

Vilka övriga frågor brinner du för?
–Mötet mellan bolagen/skogsägarna och Skogsstyrelsen blir inte alltid så bra. Och så städas det dåligt efter en avverkning.

SKOGEN 5/2014

• Ekar på Stora Skuggan Foto: Anna Steinwall

Visa upp skolans bästa utemiljö i vår kampanj #uteklassrummet under september/oktober

Skolan spelar en stor roll för barns kunskap om naturen och vana att vistas utomhus. I september och oktober under Friluftslivets år 2021 kommer Luften är fri (där Skogen i Skolan är med) lyfta skolan och vikten av utomhuspedagogik lite extra.
  • Bild på ett basläger. Foto Jens Meyer

Skapa ett eget uteklassrum!

Flyttar man ”klassrummet” ut i skogen får det dimensioner som aldrig låter sig skapas inomhus. Här kan eleverna ta till sig nya kunskaper med alla sina sinnen.
  • Träden räddar världen!

Vilka produkter från skogen är viktiga för dig? Vi har lektioner som handlar om hur produkter från skogen kan bidra till en mer hållbar utveckling.
  • Boka kostnadsfritt uteklassrummet Yggdrasil på Stora Skuggan!

Skolor och pedagogiska verksamheter för barn och unga kan boka klassrummet kostnadsfritt från en halvtimme upp till en heldag genom Skogen i Skolan Mälardalen. Uteklassrummet har en area på 50 kvm, med bänkar och en eldstad.
  • Ny affisch om skogsbrukets kretslopp!

Efterfrågan på förnybara skogsprodukter är stor just nu och självklart präglar det våra skogar. Men visste du att det finns ungefär dubbelt så mycket träd i de svenska skogarna idag om man jämför med för 100 år sedan! Det beror bland annat på bra plantmaterial, bättre metoder för återväxt och på att man hela tiden ser till att hålla skogen frisk och växtkraftig.
  • Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
  • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.
  • Vindskydd byggs i Norrbotten för utomhuspedagogik!

Naturnära Jobb bygger vindskydden i block och kommer även ordna så att vindskydden kommer på plats. Framöver kommer skolorna få mer inspiration för att utveckla sina metoder för en kvalitativ utomhusundervisning av regionsamordnaren för Skogen i Skolan Norrbotten.

• Internationella skogsdagen 21 mars 2021

Kategorier: #IntSkogsdagen