Skola <3 Skog på Skansen

Den 3/9 var åtta skolklasser från tre skolor inbjudna till Lill-Skansen. Det var sjätteklassare som fick kunskap om skogens djur och produkter. Eleverna fick gissa på trädslag och lära sig mer om Allemansrätten. Skolämnena SO, NO, svenska, matematik, idrott och hälsa, teknik, slöjd och bild var invävda i de praktiska momenten. Dagen var ett samarbete mellan Skansen, Skogen i Skolan och Skogsindustrierna tillsammans med Utbildningsförvaltningen.

Norra Ängby skola, Kungsholmens skola och Gärdesskolan var inbjudna till en heldag på Lill-Skansen med nya kunskaper och praktiska övningar. Skola <3 Skog på Skansen

Eleverna fick lära sig om vilka sagor och myter som kommer från skogens värld, de fick exempel på hur skogens sociala värden berikar oss, de fick gissa på trädslag och räkna ut trädets ålder genom årsringarna.

Sjätteklassarna fick gissa på om vilka produkter som var tillverkade av Elever gissar på produkterträ och de fick i uppgift att ta fram en ny produkt som kan bidra till en mer hållbar utveckling.

Efter besöket fick alla klasser en goodiebag med läromedel och praktiska övningar, samt en burk med tallfrö att så.

Dagen gav ett positivt genomslag och vi återkommer under 2015 med ett större arrangemang.
Arrangemanget var ett samarbete mellan Skansen, Skogen i Skolans Nationella kansli och Skogsindustrierna tillsammans med Utbildningsförvaltningen.

Elever gissar vilka produkter som kommer från trä?

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier Skogen i Skolan
Ansvarig digitala medier