Skogsdag i Hällfors

Elever i årskurs 2-6, Hällfors friskola, lärde sig mer om skogen vid en skogsdag tillsammans med Rolf Sandberg, Norra Skogsägarna.

Tillsammans med Erika Nilsson, verksamhetsledare Mera Skog i Västerbotten, erbjöd Rolf eleverna i Hällfors en mängd övningar där eleverna fick chans att lära sig mer om skogen och skogens produkter. Skolan hade tidigare under terminen arbetat med några olika teman, bland annat miljö, energi och orientering och flertalet av övningarna var utformade utifrån dessa teman. Eleverna lärde sig mer om olika trädslag och deras användning, vilka produkter som kommer från skogen och fick även öva på att orientera sig i skogen. Orienteringsövningen var mycket uppskattad och gick ut på att eleverna skulle uppleva skogen med alla sinnen för att hitta konstigheter eller annorlunda saker omkring sig. De uppmanades sedan att märka ut ett antal iakttagelser för att sedan kunna hitta tillbaka till dem och visa för sina kamrater.

- Dagen var mycket lyckad, och eleverna var otroligt duktiga, sa Rolf Sandberg vid dagens slut.