Skogsdag i Hagfors

Den 15 juni träffades lärare från förskoleklass upp till årskurs 9 för en trevlig och lärorik dag i skolskogen.

Lärare från Hagfors kommun hade en gemensam studiedag den 15 juni. De träffades i en skolskog som kallas Staffa. Vi började med en härlig wok. Woken lagades av Jens Meyer, samordnare för Skogen i Skolan i Värmland.

- En mycket uppskattad måltid som alla berömde. Vi har också köpt in Jens kokbok så att vi ska försöka laga mera mat ute tillsammans med elever, berättar Ylva Säfström och Ingela Blomberg som hade arrangerat träffen för lärare från förskoleklass till årskurs 9.

Studiedagens mål var att ha en trevlig och rolig dag tillsammans. De jobbade med samarbetsövningar utväxlade ideér på hur man kan jobba med sina elever. Trots lite regn var det en härlig stämning och många glada skratt. Jägarförbundet och Skogsstyrelsen hade olika stationer allt ifrån djurkunskap, tipspromenad, trädfakta och olika samarbetsövningar och klurigheter.

- Vi avslutade dagen med kaffe och många bra ideér att berika vår undervisning med. Ett särksilt tack riktar vi till Jens som på ett förträffligt och inspirerande sätt gjorde denna dag så bra.