Skogens dagar i Sunne, Södra Viken

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
13-14 september välkomnas alla Värmlands elever och pedagoger i årskurs 7-9 till Södra Viken för evenemanget Skogens dagar. Det kostar ingenting att delta och i år kan skolor även få kostnadstäckning för busstransporten, först till kvarn!

Det är äntligen dags för det populära evenemanget Skogens dagar på Södra Viken i Sunne igen. Under två dagar i september välkomnas högstadietelever att lära sig massor om skogen genom att besöka pedagogiska stationer på ett stort och spännande aktivitetsfält.

Arrangemanget är uppdelat i fyra teman:
• Skogen Trävaror och transport Massa och papper Fritid i skogen

Inom vissa stationer finns det små slingor som leder in i skogen. Det krävs inga angivna starttider, klassen kan valfritt starta på de stationer som passar bäst. Gymnasieelever hjälper till att hänvisa till lämplig station. De flesta aktiviteter är anpassade för att passa även rullstolsburna. Det finns mycket att göra så räkna med att stanna hela dagen!

Nytt för i år är att det går att söka kostnadstäckning för busstransport till och från Skogens dagar. Använd gärna kommunens transportavtal. Vid frågor kontakta Jens Meyer, tfn 070-52 58 694, måndag eller tisdag 08:00–17:00.

Medverkande under Skogens dagar är:

Skogen: Skogsstyrelsen, Skogssällskapet, Mellanskog, Stora Enso Skog AB, Sveaskog, SG/Södra Viken, Gammelkroppa Skogsskola, Föreningen skogskvinnorna, Skogen i skolan, Karlstad stift.

Trävaror och transport: Biometria, Moelven skog AB, Bäckebrons Sågverk AB, AB Hilmer Andersson.

Massa och Papper: BillerudKorsnäs Sweden AB Gruvöns Bruk, Stora Enso Consumer Board, Rottneros Bruk AB, Karlstad Universitet, Stena Recycling AB.

Fritid i skogen: Karlstads Stift Egendomsförvaltningen, Jägareförbundet Värmland, LRF, Orienteringsförbundet, Civilförsvarsförbundet, Tentipi Rental AB Sunne.

Anmäl er klass senast den 19 augusti!
Uppge vilken dag ni önskar komma, i anmälan.