Skogen i Skolan Region Värmland deltog på NO-biennalen i Karlstad

NO-biennalen innehöll massor av inspiration för lärare som undervisar i naturvetenskap. Deltagarna kunde lyssna på föreläsningar, prova nya experiment, besöka utställningar och diskutera med kollegor. Lärarna kunde dela med sig av deras egna undervisningsidéer och erfarenheter i idéutställningar och i diskussioner med kolleger. Skogen i Skolans Region Värmland deltog i NO-biennalen och visade våra läromedel som är anpassade till NO-lektioner.

NO-biennalen arrangerades av Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik i samarbete med Karlstads universitet och tillsammans med Nationellt resurscentrum för fysik, (NRCF) och Kemilärarnas resurscentrum (KRC).

Region Värmland informerade om Skogen i Skolans läromedel, övningar och faktablad
Skogen i Skolans Region Värmland deltog med Regionsamordnare Jens Meyer som också är lärare i Hammarö skola utanför Karlstad. Jens visade Skogen i Skolans läromedel: Boken om skogen, Skogen och samhället, Skogen och klimatet, Skogens produkter och Möjligheter i skolskogen. Jens har dessutom författat boken Mat i skolskogen. Dessa läromedel kan du beställa via vår webbplats: http://skogeniskolan.se/laromedel

Förutom läromedel har Skogen i Skolan också tagit fram en stor mängd övningar anpassade efter olika teman och årskurser, http://www.skogeniskolan.se/ovningar och också faktablad om t.ex svenska träd: http://www.skogeniskolan.faktasidor.

Mer information om Region Värmland
Kontakta Regionsamordnare Jens Meyer på: jens.meyer@skola.hammaro.se. Du kan läsa mer om Region Värmland på: http://skogeniskolan.se/region/varmland

NO-biennalens program var anpassat för lärare F-9
I programmet för den 7-8 oktober hittade man följande programpunkter: workshops, Värsta vädret - en interaktiv teaterföreställning med klimatet i fokus, Ökad förståelse och lärande med verklighetsnära naturvetenskapsundervisning, Barnens universitet - barn träffar forskare, 1001 Inventions - the Enduring Legacy of Muslim Civilisation - utställning på Värmlands museum, Ett friskare och längre liv – genom fysisk aktivitet, Rymdshow.

• SiS 50 år

I år fyller vår fina och skogliga verksamhet 50 år. HURRA!!!

Detta vill vi lyfta och fira tillsammans med dig, så håll koll - mer information kommer!
  • God jul och Gott nytt år!

Vi önskar er alla en riktigt härlig jul och ett gott nytt år!

Vi ses igen i januari!

Skogis granar

Julgranens historia sträcker sig så långt bak i tiden som på 1500-talet. I ett halvt millenium har det älskvärda trädet stått med ljus i grenarna hos familjer under årets mörkaste tid. Det skulle vara väldigt roligt att veta vad de på 1500-talet skulle tycka om dagens rosaglittriga plastgranar som pryder vissa hem.
  • Nu börjar det bli hög tid att införskaffa årets julgran!

Ska julgranen hålla sig fin länge så behöver man tänka på och även göra vissa saker. Vilken tid på dygnet är bäst att köpa julgran? Bör man lägga magnecyl eller kopparmynt i julgransfoten? Hur slipper man barnens konkurrens om att välja julgran? Med vad ska man spraya sin gran? Vad gör jag när granen stinker?
  • Skogens väsen

Helena Bengtsson vår regionsamordnare i Mälardalen, har utvecklat ett material som bygger på Skogen i Skolans digitala läromedel skogslektioner.se. Till skillnad från det digitala materialet är Helenas material anpassat för att ta med ut i skogen. Materialet passar bäst för årskurs 2 och 3 eller äldre elever.
  • Skapa fina saker med material från skogen!

I naturen hittar du mycket som kan ge kreativ inspiration. Vill du pyssla med dina elever så är senhösten ett superbra tillfälle att även komma ut i naturen en stund.
  • Skolskogsryggsäcken är nu anpassad efter Lgr22!

Tanken med vår ryggsäck är att göra det enkelt att undervisa i skogen. Vi vill visa att utomhuspedagogik inte behöver vara svårt.
  • SYV aktivitet

Succé för bussturnéer där SYVare fick uppleva det gröna sektorn med alla sinnen!

Inom ramen för årets Bonden i skolan-projekt i Mälardalen har drygt 70 studie- och yrkesvägledare (SYV) i Västmanlands, Stockholms och Uppsala län fått möjligheten att lära sig mer om de gröna näringarna. Även om aktuella arbetsmarknadstrender samt vilka utbildnings- och jobbmöjligheter som finns inom branschen.
  • Elever får lära sig om allemansrätten på golfbanan

En hel dag med undervisning utomhus på golfbanan med chans till ökad inlärning genom utomhuspedagogik, ökad rörelse och självklart även att prova på golf. Konceptet Golfbanan som utomhusklassrum fortsätter i Stockholms stad, och vidgas nu med kunskap om allemansrätten.
  • Jens Meyer och Sofia Norin, lärare på Hammarlundens skola.

Är du lärare och intresserad av utematlagning, här är något för dig!

Kanske du länge har funderat över att laga mat ute tillsammans med dina elever, men inte riktigt vågat? Vi inom Skogen i Skolan vill gärna ge dig stöd, tips och inspiration till hur du kan gå till väga!
  • Tvådagarskurs om skog, natur och rovdjur!

Den 31 okt - 1 nov 2022 bjuder Rovdjurscentret och Skogen i Skolan in till en kurs för dig som vill arbeta med skog, natur och djur i skolan.
  • Undervisningsupplägg

Nya fräscha undervisningsupplägg!

Skogen i Skolans undervisningsupplägg/övningar är nu anpassade efter den nya läroplanen grundskola (Lgr22) och förskola (Lpfö18). De har även fått en ny fräsch layout.