Skogen i Skolan och Mera Skog i Västerbotten söker en verksamhetsledare

Written by Vicky Lagerström On the 0 Comments
Vi söker dig som vill sprida utomhuspedagogik och kunskap om skogen på skolans villkor. Mera Skog i Västerbotten är en intresseorganisation som ägs och finansieras av skogssektorn i Västerbottens län. Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillsammans med ytterligare en verksamhetsledare samordna aktiviteter och ha ansvar för att genomföra olika projekt riktade mot lärare och elever i Västerbotten. Befattningen innebär en del resande och många kontakter, inte minst med olika nätverk som behöver din support och rådgivning. Du ska stödja samarbetet mellan skolan och skogssektorn i länets 15 kommuner. I tjänsten ingår ett administrativt ansvar samt rapportering om verksamheten till intressenterna.

Tjänsten är en halvtid som delas lika mellan uppdraget som verksamhetsledare för Mera Skog i Västerbotten och som samordnare för Skogen i Skolan Västerbotten. Du kan läsa mer om verksamheten på vår webbsida meraskog.se

Kvalifikationer

Vi söker dig som har social kompetens och god planerings- och organisationsförmåga. Kontaktytan är stor vilket kräver att du har bra kommunikationsförmåga samt att du kan skapa goda relationer och entusiasmera andra. Du bör ha en akademisk utbildning, gärna med ett pedagogiskt inslag och/eller goda erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Det är en fördel om du har erfarenhet av både skol- och skogliga frågor. Du har lätt för att formulera dig i tal och skrift samt är ansvarsfull. En förutsättning för att du ska lyckas är att du är drivande och har vana av självständigt arbete.

Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2024-03-01 med god chans till förlängning. Placering i Umeå.

För vidare information kontakta:

Matilda Lingegård, Verksamhetsledare Mera Skog Västerbotten, 072-147 54 37, matilda@meraskog.se

Erika Nilsson, ordförande Mera skog Västerbotten, 070-254 98 48, erika.nilsson@norraskog.se

Körkortskrav

B

Anställningstyp/arbetstider

Vikariat våren 2023 – våren 2024

Halvtid

Ersättning

Fast lön

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2023-02-28

Välkommen med din personliga ansökan och CV till: erika.nilsson@norraskog.se

Uppdaterad:
  Annons
 • Björk - ett älskat träd

  Björken är ett folkkärt träd och med sin ljusa nästan vita bark och med sina gröna friska blad är den även en vacker symbol för Norden och för den härliga sommaren!
 • Ekollon

  Eken – kungens ädla träd

  Eken är Sveriges vanligaste ädla lövträd och växer naturligt från söder upp till Dalälven. Men trädet kan också förkomma längre upp, exempelvis längs Norrlandskusten, där klimatet är milt.
 • Ask - myternas träd

  Asken är ett ståtligt träd med många goda egenskaper. Den är lätt att känna igen med sina flikiga blad.
 • SiS 50 år

  I år fyller vår fina och skogliga verksamhet 50 år. HURRA!!!

  Detta vill vi lyfta och fira tillsammans med dig, så håll koll - mer information kommer!
 • God jul och Gott nytt år!

  Vi önskar er alla en riktigt härlig jul och ett gott nytt år!

  Vi ses igen i januari!
 • Skogis granar

  Skogis granar

  Julgranens historia sträcker sig så långt bak i tiden som på 1500-talet. I ett halvt millenium har det älskvärda trädet stått med ljus i grenarna hos familjer under årets mörkaste tid. Det skulle vara väldigt roligt att veta vad de på 1500-talet skulle tycka om dagens rosaglittriga plastgranar som pryder vissa hem.
 • Nu börjar det bli hög tid att införskaffa årets julgran!

  Ska julgranen hålla sig fin länge så behöver man tänka på och även göra vissa saker. Vilken tid på dygnet är bäst att köpa julgran? Bör man lägga magnecyl eller kopparmynt i julgransfoten? Hur slipper man barnens konkurrens om att välja julgran? Med vad ska man spraya sin gran? Vad gör jag när granen stinker?
 • Skogens väsen

  Helena Bengtsson vår regionsamordnare i Mälardalen, har utvecklat ett material som bygger på Skogen i Skolans digitala läromedel skogslektioner.se. Till skillnad från det digitala materialet är Helenas material anpassat för att ta med ut i skogen. Materialet passar bäst för årskurs 2 och 3 eller äldre elever.
 • Skapa fina saker med material från skogen!

  I naturen hittar du mycket som kan ge kreativ inspiration. Vill du pyssla med dina elever så är senhösten ett superbra tillfälle att även komma ut i naturen en stund.
 • Skolskogsryggsäcken är nu anpassad efter Lgr22!

  Tanken med vår ryggsäck är att göra det enkelt att undervisa i skogen. Vi vill visa att utomhuspedagogik inte behöver vara svårt.
 • SYV aktivitet

  Succé för bussturnéer där SYVare fick uppleva det gröna sektorn med alla sinnen!

  Inom ramen för årets Bonden i skolan-projekt i Mälardalen har drygt 70 studie- och yrkesvägledare (SYV) i Västmanlands, Stockholms och Uppsala län fått möjligheten att lära sig mer om de gröna näringarna. Även om aktuella arbetsmarknadstrender samt vilka utbildnings- och jobbmöjligheter som finns inom branschen.
 • Elever får lära sig om allemansrätten på golfbanan

  En hel dag med undervisning utomhus på golfbanan med chans till ökad inlärning genom utomhuspedagogik, ökad rörelse och självklart även att prova på golf. Konceptet Golfbanan som utomhusklassrum fortsätter i Stockholms stad, och vidgas nu med kunskap om allemansrätten.

Sidor