Skogen i Skolan mötte hundratals lärare och skolledare på Skolforum

De lärare och skolledare som kom till Skogen i Skolans monter A16:62 på Skolforum fick en kasse med Skogen i Skolans logotyp på. I kassen fanns våra fem läromedel, en broschyr över verksamheten och burkar med granfrön. Vi informerade om hur man startar en egen skolskog, hur man använder vår skolskogslåda, om Skogens Mästare - tävlingen för sjundeklassare och våra nya läromedel från åk F-9.

Skolforum besöks av tusentals lärare och skolledare under tre dagar varje år och i år var det den 28-30/10 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Skogen i Skolan delade monter A16:62 med flera andra aktörer inom utomhuspedagogik.

Den 28/10 berättade Regionsamordnare Frida Pihl om hur man startar en egen skolskog. Det innebär att Frida skriver en överenskommelse mellan en skogsägare och en skola som gör att man t.ex kan göra upp en lägereld, bygga ett vindskydd, kanske ta ner en julgran och följa skogsägarens skogsbruksplan under ett år. Det finns över 1000 registrerade skolskogar över hela Sverige på Skogen i Skolans webbplats.
Du kontaktar din lokala regionsamordnare som hjälper dig att starta en skolskog och du hittar alla regioner på vår webbplats och via länken längre ner på sidan.

Staffan Dackman, Region Mälardalen, berättar om hur du använder skolskogslådanStaffan Dackman, Region Mälardalen, visade hur man använder Skogen i Skolans skolskogslåda som innehåller ett antal verktyg och övningar. Eleverna kan bland annat göra samarbetsövningar i skogen och lära sig hur man mäter träd. Övningarna är hämtade från Skogen i Skolans webbplats.
Du kan beställa skolskogslådan på vår webbplats och du hittar länken längre ner på sidan.

Martin Klenz, Region Mälardalen, berättar om Skogens Mästare, tävlingen för sjundeklassareDen 29/10 berättade Martin Klenz om Skogens Mästare, tävlingen för sjundeklassare. Finalen gick den 23/10 på Ösby Naturbruksgymnasium i Sala där Fredborgsskolan från Åkersberga tog hem första priset om 20.000 kr och en pokal.
Skogens Mästare pågår i år i fyra regioner: Jämtland, Dalarna-Gävleborg, Västerbotten och Mälardalen. Tävlingen baseras på Skogen i Skolans läromedel Boken om skogen. I Mälardalen deltog över 100 klasser i de första momenten, varav fyra klasser sedan gick till final.
Du hittar ett reportage från finalen och information om tävlingen via länkar längre ner på sidan.

Skogen i Skolans Nationella kansli - Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier och Åsa Godeau, verksamhetsledareDen 30/10 stod Nationella kansliet, Åsa Godeau, verksamhetsledare och Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier i montern. Vi informerade om lärarhandledningar till våra läromedel som går att ladda ner från Skogen i Skolans webbplats och visade våra nya läromedel från förskola till nionde klass. De läromedlen kompletterar de befintliga. Det finns ett häfte för läraren och ett för eleverna där det tydligt är beskrivet vilka mål och förmågor som ska uppnås. Åsa visade läromedlen på workshopen: Nå målen med skogen som klassrum. Där visades också en ny film om Skogen i Skolan och den hittar du via länken längre ner på sidan. Kontakta oss på Nationella kansliet om du vill veta mer om våra nya läromedel! Se länk längre ner på sidan.

Katrine Andersson, Region Mälardalen, berättar om Skogen i Skolans läromedel, faktablad och övningar Skogen i Skolans kasse med läromedel, broschyr och granfrön
Med skogen som klassrum når du skolans mål - Åsa Godeau visar SiS nya läromedel

Vill du veta mer om Skogen i Skolan?

Gunilla Häggström, webbansvarig för digitala medier, Skogen i Skolans nationella kansli
Ansvarig digitala medier
Nationella kansliet