Skogen i Skolan Mälardalen hakar på när "Bonden i Skolan - gårdsbesök" anpassas för att kunna möta lärare, studie- och yrkesvägledare samt lärarstudenter under pandemin.

Written by Helena Bengtsson On the 0 Comments
Anette med sina mjölkkor på Billinge Gård.
Skogen i Skolan region Mälardalen är med när Bonden i Skolan bjuder in lärare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter till ett digitalt gårdsbesök den 5 maj. Syftet är att erbjuda en möjlighet för skolan att uppleva och lära om det Gröna Näringslivet.

Vanligen arrangeras ”Bonden i Skolan – gårdsbesök” på naturbruksgymnasier i regionen dit flera tusen skolbarn, deras lärare och SYV kommit för att på ett sinnligt sätt få uppleva vad vi får från jord och skog och hur det går till.
 
Skogen i Skolan Mälardalen har deltagit med flertalet uppskattade och lärorika stationer och fått glädjen att möta många nyfikna barn och deras lärare.
 
Nu vill vi vara med på de anpassade event som Bonden i Skolan planerar för i regionen och hoppas att vi möter många lärare, SYV och lärarstudenter under det första eventet den 5 maj kl 15-16.30.

Under träffen får man möta den ekologiska mjölkbonden och företagaren Anette Gustawson som berättar om sitt arbete med de 130 korna samt markerna och skogen som tillhört gården i generationer. Hennes vision är att jobba med de naturliga kretsloppen.

Varmt välkomna att höra Anette berätta om och visa sitt arbete och livsstil!

Både Skogen i Skolan och Bonden i Skolan deltar och informerar om kommande aktiviteter - regionalt och nationellt.

LÄNK för lärare, SYV och lärarstudenter till inbjudan och anmälan till digitala träffen den 5 maj.
 

Uppdaterad:
  Annons
 • Ewa-Maries tre bästa tips om allemansrätten!

  Ewa-Marie Zetterkvist arbetar sedan 2019 som inspiratör och utbildare med titeln regionsamordnare för verksamheten Skogen i Skolan i Norrbotten. Hon är utbildad lärare i fritidshem med många års erfarenhet och har undervisat som lärare i skolan sedan 2015. Läs hennes tre bästa tips – ”att undervisa om allemansrätten!”
 • "Man får gå nästan överallt!"

  I den nya filmen "Skogsäventyret" får vi följa kompisarna Nora och Linnea, på en vandring med övernattning i skogen.
 • Tre höst-tips från Jens Meyer!

  Hösten är en härlig tid för utomhuspedagogik. Jens Meyer är Skogen i Skolans regionsamordnare i Värmland, och har lång erfarenhet av att lära ute. Läs hans tre bästa höst-tips!
 • Bli naturbegåvad med Skogen i Skolan!

  Vill du att dina elever ska bli riktiga naturbegåvningar? Här är tre undervisningsupplägg för lärorik och rolig undervisning utomhus.
 • Fokus på att lära ute under oktober månad!

  Skolan spelar en viktig roll för morgondagens skogsintresserade. Vanor går i arv och genom skolan får alla barn samma förutsättningar till det arvet. Genom kunskap om och erfarenhet av naturen och skogen, blir barnen mer benägna att bevara och varsamt nyttja den i framtiden.
 • En bild på kor.

  Välkommen till Bonden i skolan-veckan 2021

  Är du lärare för åk 4-6, eller har du barn i den åldern i Västmanland, Uppsala eller Stockholms län? Kolla in det digitala eventet Bonden i skolan-veckan 15-19 november! 
 • Tvådagarskurs om skog, rovdjur, naturvetenskap och teknik

  Skogen i Skolan, Rovdjurscentret och 2047 Science center bjuder in till en kurs för dig som vill arbeta med skog, natur och djur i skolan. Kursen har fokus på natur, men ger också exempel på hur skolans andra ämnen kan läras in med hjälp av utomhuspedagogik.
 • tre person går i naturen

  Prova nya Skogslektioner för årskurs 7-9

  I januari lanseras vårt nya digitala läromedel riktat till högstadiet. Nu söker vi lärare som vill testa läromedlet i förväg, och hjälpa oss se till att det blir riktigt bra!
 • Sista chansen att vinna en Skolskogsryggsäck från Skogen i Skolan!

  Skolan spelar en stor roll för barns kunskap om naturen och vana att vistas utomhus. I september och oktober under Friluftslivets år 2021 kommer Luften är fri (där Skogen i Skolan är med) lyfta skolan och vikten av utomhuspedagogik lite extra.
 • Bild på ett basläger. Foto Jens Meyer

  Skapa ett eget uteklassrum!

  Flyttar man ”klassrummet” ut i skogen får det dimensioner som aldrig låter sig skapas inomhus. Här kan eleverna ta till sig nya kunskaper med alla sina sinnen.
 • Träden räddar världen!

  Vilka produkter från skogen är viktiga för dig? Vi har lektioner som handlar om hur produkter från skogen kan bidra till en mer hållbar utveckling.
 • Boka kostnadsfritt uteklassrummet Yggdrasil på Stora Skuggan!

  Skolor och pedagogiska verksamheter för barn och unga kan boka klassrummet kostnadsfritt från en halvtimme upp till en heldag genom Skogen i Skolan Mälardalen. Uteklassrummet har en area på 50 kvm, med bänkar och en eldstad.

Sidor