Skogen i Skolan Mälardalen hakar på när "Bonden i Skolan - gårdsbesök" anpassas för att kunna möta lärare, studie- och yrkesvägledare samt lärarstudenter under pandemin.

Written by Helena Bengtsson On the 0 Comments
Anette med sina mjölkkor på Billinge Gård.
Skogen i Skolan region Mälardalen är med när Bonden i Skolan bjuder in lärare, studie- och yrkesvägledare och lärarstudenter till ett digitalt gårdsbesök den 5 maj. Syftet är att erbjuda en möjlighet för skolan att uppleva och lära om det Gröna Näringslivet.

Vanligen arrangeras ”Bonden i Skolan – gårdsbesök” på naturbruksgymnasier i regionen dit flera tusen skolbarn, deras lärare och SYV kommit för att på ett sinnligt sätt få uppleva vad vi får från jord och skog och hur det går till.
 
Skogen i Skolan Mälardalen har deltagit med flertalet uppskattade och lärorika stationer och fått glädjen att möta många nyfikna barn och deras lärare.
 
Nu vill vi vara med på de anpassade event som Bonden i Skolan planerar för i regionen och hoppas att vi möter många lärare, SYV och lärarstudenter under det första eventet den 5 maj kl 15-16.30.

Under träffen får man möta den ekologiska mjölkbonden och företagaren Anette Gustawson som berättar om sitt arbete med de 130 korna samt markerna och skogen som tillhört gården i generationer. Hennes vision är att jobba med de naturliga kretsloppen.

Varmt välkomna att höra Anette berätta om och visa sitt arbete och livsstil!

Både Skogen i Skolan och Bonden i Skolan deltar och informerar om kommande aktiviteter - regionalt och nationellt.

LÄNK för lärare, SYV och lärarstudenter till inbjudan och anmälan till digitala träffen den 5 maj.
 

Uppdaterad:
  Annons
 • Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

  I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
 • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

  I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.
 • Vindskydd byggs i Norrbotten för utomhuspedagogik!

  Naturnära Jobb bygger vindskydden i block och kommer även ordna så att vindskydden kommer på plats. Framöver kommer skolorna få mer inspiration för att utveckla sina metoder för en kvalitativ utomhusundervisning av regionsamordnaren för Skogen i Skolan Norrbotten.
 • Hur väl lyckas Skogslektioner.se?

  Har du använt Skogslektioner i din undervisning? Skogskandidatstudenten Amanda Bergman genomför just nu en undersökning av hur väl läromedlet lyckas väcka ett intresse för skogen. Vill du hjälpa henne?
 • Johan är vår nya regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro!

  Johan Andersson är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och kommer att ta över som regionsamordnare för Skogen i Skolan region Örebro.
 • Internationella skogsdagen 21 mars 2021

  Kategorier: #IntSkogsdagen
  Visste du att en tredjedel av världens landyta är täckt av skog?  Den 21 mars uppmärksammas världens skogar under den årliga internationella skogsdagen. 
 • Läromedelsförfattare sökes

  Det är dags att skapa nya Skogslektioner, denna gång riktade till högstadiet. Nu söker vi en lärare i åk 7 - 9 som vill vara med och skapa nya digitala lektioner om skogen.
 • barn som badar i skog

  SciFest 4-10 mars!

  Vetenskapsfestivalen SciFest är digital i år – alla i hela Sverige kan vara med! Skogen i Skolan medverkar i två digitala montrar i samarbete med SLU och Skogforsk. Välkommen att besöka oss under festivalveckan!
 • Årskurs 7-9 får egna Skogslektioner

  Det populära läromedlet Skogslektioner utvecklas under året med nya lektioner riktade till högstadiet. Var med och påverka hur det ska utformas genom att besvara vår enkät.
 • Månadens tema: Biologisk mångfald

  Omkring hälften av alla arter som finns i Sverige lever i skogen. Vad sysslar de med, och vad görs för att skydda arterna? Om det finns det kunskap att hämta i våra Skogslektioner om biologisk mångfald.
 • Låt det ringa Ut för lärande, hälsa och välbefinnande

  Utomhusmiljön är en pedagogisk tillgång och möjlighet för grundskola, förskola, fritidshem och gymnasium.
 • Klassrummet har flyttat ut i skogen

  Frisk luft, mycket att upptäcka och betydligt mer coronasäkert. Nya uteklassrummet Yggdrasil i Stora Skuggan har invigts och barnen är nöjda. "Det finns mycket att göra i skogen" säger Oscar Widholm, andraklassare på Bobergsskolan. Skogen i Skolans uteklassrum på Djurgården är tillgängligt för lärare och elever att boka. / Tidningen Mitti

Sidor