SciFest 4-10 mars!

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
barn som badar i skog
Bild: SLU
Vetenskapsfestivalen SciFest är digital i år – alla i hela Sverige kan vara med! Skogen i Skolan medverkar i två digitala montrar i samarbete med SLU och Skogforsk. Välkommen att besöka oss under festivalveckan!

Kom och ta ett skogsbad eller lär dig mer om granbarkborren. På SciFest blir vetenskaplig forskning lättillgänglig. I ett digitalt mässlandskap kan elever och lärare besöka montrar för att ta del av spännande filmer, uppgifter eller livehändelser som presenterar det senaste inom forskningen. Arrangörer är SLU och Uppsala universitet.
Skogen i Skolan medverkar i två montrar som kan besökas under hela festivalveckan. Ingen förbokning behövs. 

Kom och ta ett Skogsbad!
Allt fler märker att skogen har positiva effekter för vår hälsa och vill skogsbada. SLU-forskaren Ann Dolling har forskat om hur det här hänger ihop. I en film berättar hon vad som händer i din kropp när du skogsbadar. Under festivalveckan kommer du också att kunna ställa dina egna frågor till Ann Dolling på Skogen i Skolans Instagramkonto. 

Hur kan en skalbagge liten som en muslort döda ett stort träd?
Det kan du få svar på i vår monter om den ökända granbarkborren som idag skapar allt större problem i skogen. Montern är ett samarbete med Skogen i Skolan, SLU och Skogforsk. 

SciFest anordnas av Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet SLU. Skogen i Skolans medverkan sker i samarbete med Region Mälardalen och regionsamordnare Helena Bengtsson.

www.scifest.se

Uppdaterad:

Sidor