Renforsskolan 7B blev årets Skogens Mästare i region Västerbotten

Written by Matilda Lingegård On the 0 Comments
Tävlingen Skogens Mästare avgjordes i en rafflande final på naturbruksgymnasiet i Burträsk, Västerbotten. Fyra lag gjorde upp om titeln och det var jämt in i det sista, det segrande laget blev tillslut klass 7B från Renforsskolan, Vindeln.

Renforsskolan 7BRenforsskolan 7BTävlingen Skogens Mästare riktar sig till alla sjundeklassare i länet. Anmälda klasser får göra ett kunskapstest, en lövinsamling samt ett studiebesök på en skoglig industri och de fyra klasser med bäst resultat går vidare till en final.

I år var det Hammarskolan 7CD, Norsjöskolan 7A och 7B samt Renforsskolan 7B som möttes i en final på Naturbruksgymnasiet i Burträsk. Alla elever (och medföljande lärare) var pirriga och peppade på finaldagen. Förutom äran stod 10 000 kronor till klasskassan på spel. Finalen inleddes med frågesport inomhus och avslutades i skogen med praktiska övningar såsom skogsbingo och eldningstävling. Det var jämnt in i det sista men tillslut stod det klart att Renforsskolan 7B var årets vinnare i Skogens Mästare.

Både elever, lärare och arrangörer var nöjda med dagen. Det är så roligt att höra hur mycket de kan om skogen och uppleva energin som de lägger ned i de praktiska proven säger Matilda Lingegård, regionsamordnare för Skogen i Skolan Västerbotten.

Publicerad: