Rafflande final i Skogens Mästare - Region Jämtland 2013

Written by Mona Thorsson On the 0 Comments
Det var fyra förväntansfyllda klasser från länet, nämligen Funäsdalens skola, Hansåkersskolan, Anders Olofskolan och Storsjöskolan som gjorde upp om vem som kan titulera sig som Skogens Mästare 2013. Finalen kom i dag att avgöras på Torsta Naturbruksgymnasium.

För tredje året i rad arrangerades Skogens Mästare i Jämtland. Tävlingen är en tävling som rikar sig  alla länets sjuor. -Vi vill öka kunskapen om en av Sveriges viktigaste näringar, säger Mona Thorsson, en av samordnarna för Skogen i Skolan Jämtland.

Tävlingen varvar både teoretiska och praktiska övningar t ex kunskaper i allemansrätten, eldning, räkna årsringar, samarbetsövning bara för att nämna några övningar.  Finalen var oerhört spännande, och slutade med att att Funäsdalens skola & Hansåkersskolan, Stugun fick dela på första platsen, därefter Storsjöskolan, Östersund och på tredje plats kom Anders Olofsskolan, Hammarstrand. Det skiljde endast 1,5 poäng mellan ettorna och trean. Med andra ord var det rekordjämt! , säger Mikael Bohman, samordnare för Skogen i Skolan Jämtland,

Årets prisutdelare var den forna mycket framgångsrika skidskytten Helena Ekholm som dagen till ära fick hjälp med prisutdelningen av dottern Moa, 4 månader. En och annan autograf hann även Helena skriva i samband med prisutdelningen.

 

 

Uppdaterad:

Sidor