Prisad Skogen i Skolan-veteran

Lennart Sidén har fått Föreningen Skogens silverkvist försynnerligen värdefulla insatser för svenskt skogsbruk och svensk skogsnäring.
Lennart Sidén, till vardags lärare på Stöde skola, har i mer än 25 år drivit arbetet med Skogen i Skolan i region Västernorrland. Genom hans insatser har många tusen lärare och elever i länet kommit i kontakt med skog, skogsbruk och skogsindustri. De första lärare han fortbildat har nu hunnit gå i pension och han arbetar nu med nästa generation.Lennart Sidén har också ägnat mycket möda åt utveckling av pedagogik och hjälpmedel, för att göra det lätt och roligt att föra in skogen i skolornas verksamhet. Han har också varit verksam utanför Västernorrland och bland annat tillsammans med sina elever från Stöde skola bidragit till att göra Skogens Dagar på Gärdet i Stockholm till en publiksuccé.Silverkvisten överlämnades av region Västernorrlands ordförande Björn Lyngfelt, informationschef på SCA Forest Products.