Nytt nummer av vår tidning ute

Nummer 4 -07 av Tidningen Skogen i Skolan ska nu ha levererats till de flesta av våra läsares brevlådor eller postfack.
Skogen i Skolans tidning är gratis och kommer ut fyra gånger per år. Den innehåller artiklar om aktuella ämnen som hör skogen till, intervjuer med intressanta personer inom skola och skog, reportage från skolskogar, våra regioner och mycket annat.I det nu aktuella numret 4-07, så kan ni läsa en hel del om och kring utomhuspedagogik. Ni får artiklar bl.a. från Ute är Inne-konferensen som genomfördes i Linköping tidigare i höst. I vår reportageserie om våra Skogen i Skolan regioner så har vi i detta nummer gjort en nerslag i regionen Östra Götaland. Där kan ni bland annat läsa om Nykilsskolans arbete med Tema Skog. Klicka på Läs mer här under så kan ni läsa mer om vår tidning samt även få information om hur ni blir prenumenant. Ni kan även ladda ner såväl det nya numret, som äldre nummer från vårt tidningsarkiv.
  • Ekar på Stora Skuggan Foto: Anna Steinwall

Visa upp skolans bästa utemiljö i vår kampanj #uteklassrummet under september/oktober

Skolan spelar en stor roll för barns kunskap om naturen och vana att vistas utomhus. I september och oktober under Friluftslivets år 2021 kommer Luften är fri (där Skogen i Skolan är med) lyfta skolan och vikten av utomhuspedagogik lite extra.
  • Bild på ett basläger. Foto Jens Meyer

Skapa ett eget uteklassrum!

Flyttar man ”klassrummet” ut i skogen får det dimensioner som aldrig låter sig skapas inomhus. Här kan eleverna ta till sig nya kunskaper med alla sina sinnen.
  • Träden räddar världen!

Vilka produkter från skogen är viktiga för dig? Vi har lektioner som handlar om hur produkter från skogen kan bidra till en mer hållbar utveckling.
  • Boka kostnadsfritt uteklassrummet Yggdrasil på Stora Skuggan!

Skolor och pedagogiska verksamheter för barn och unga kan boka klassrummet kostnadsfritt från en halvtimme upp till en heldag genom Skogen i Skolan Mälardalen. Uteklassrummet har en area på 50 kvm, med bänkar och en eldstad.
  • Ny affisch om skogsbrukets kretslopp!

Efterfrågan på förnybara skogsprodukter är stor just nu och självklart präglar det våra skogar. Men visste du att det finns ungefär dubbelt så mycket träd i de svenska skogarna idag om man jämför med för 100 år sedan! Det beror bland annat på bra plantmaterial, bättre metoder för återväxt och på att man hela tiden ser till att hålla skogen frisk och växtkraftig.
  • Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
  • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.
  • Vindskydd byggs i Norrbotten för utomhuspedagogik!

Naturnära Jobb bygger vindskydden i block och kommer även ordna så att vindskydden kommer på plats. Framöver kommer skolorna få mer inspiration för att utveckla sina metoder för en kvalitativ utomhusundervisning av regionsamordnaren för Skogen i Skolan Norrbotten.

• Internationella skogsdagen 21 mars 2021

Kategorier: #IntSkogsdagen