Nu hittar du Skogslektioner via Skolon

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
Skolon är en tjänst som samlar skolans många digitala verktyg på ett och samma ställe. Vi är glada att kunna meddela att du numera hittar Skogslektioner i Skolons utbud, för ett ännu enklare arbetsflöde. Skolons Lisa Holmberg svarar på några frågor om samarbetet.

Hallå där Lisa Holmberg. Berätta vad Skolon är!
- Digitalt lärande behöver vara enkelt, där tiden behöver läggas på just lärande och inte teknikstrul, administration eller att hålla ordning på olika konton. Därför samlar Skolon Sveriges bästa digitala skolverktyg på ett ställe, med en gemensam inloggning. Här hittar du allt från läromedel, program, appar, hjälpmedel och tjänster för både lärare och elever, med möjlighet att koppla till skolans lärplattform och administrationssystem. Allt digitalt en skola behöver - på en plats.

Skolon har idag över 400 000 användare och i biblioteket finns över 3000 nyttiga, spännande och roliga skolverktyg. Det innebär att det är lätt att hitta nya, kvalitativa verktyg att använda i undervisningen, men också att din skola kan använda de verktyg ni redan har ännu mer effektivt. Digitalt lärande har aldrig varit enklare!

Vad uppskattar era användare mest med Skolon?
- När vi pratar med våra användare får vi höra att just enkelheten är det främsta. Att ha alla dina digitala verktyg samlade i en tydlig vy och där alla automatiskt startar med ett klick, utan ny inloggning. Det sparar helt enkelt mängder med tid och skapar tydlighet i undervisningen. Vi brukar få höra att Skolon är precis som den gamla, hederliga skolbänken, fast digitalt: du öppnar locket på bänken, ser vad som finns i just din bänk - och kan börja jobba med rätt material till rätt lektion direkt.
Du behöver med andra ord inte vara i närheten av ett teknikproffs för att kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter!

Varför passar Skogslektioner i Skolons utbud?
- Det känns verkligen jätteroligt att få lansera ett ämnesövergripande verktyg såsom Skogslektioner som sätter hållbarhet i fokus. Att dessutom lektionerna har koppling till läroplanen, samt till FN:s globala mål för en hållbar utveckling bidrar till ett stort värde för Skolons användare och en bredd till vårt bibliotek.

Bekanta dig med tjänsten på Skolon.se. Med start i april 2022 finns Skogslektioner tillgängligt i Skolons utbud.
För dig som saknar avtal med Skolon nås Skogslektioner självklart fortfarande även via Skogslektioner.se.

Uppdaterad:

Sidor