Nu hittar du Skogslektioner via Skolon

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
Skolon är en tjänst som samlar skolans många digitala verktyg på ett och samma ställe. Vi är glada att kunna meddela att du numera hittar Skogslektioner i Skolons utbud, för ett ännu enklare arbetsflöde. Skolons Lisa Holmberg svarar på några frågor om samarbetet.

Hallå där Lisa Holmberg. Berätta vad Skolon är!
- Digitalt lärande behöver vara enkelt, där tiden behöver läggas på just lärande och inte teknikstrul, administration eller att hålla ordning på olika konton. Därför samlar Skolon Sveriges bästa digitala skolverktyg på ett ställe, med en gemensam inloggning. Här hittar du allt från läromedel, program, appar, hjälpmedel och tjänster för både lärare och elever, med möjlighet att koppla till skolans lärplattform och administrationssystem. Allt digitalt en skola behöver - på en plats.

Skolon har idag över 400 000 användare och i biblioteket finns över 3000 nyttiga, spännande och roliga skolverktyg. Det innebär att det är lätt att hitta nya, kvalitativa verktyg att använda i undervisningen, men också att din skola kan använda de verktyg ni redan har ännu mer effektivt. Digitalt lärande har aldrig varit enklare!

Vad uppskattar era användare mest med Skolon?
- När vi pratar med våra användare får vi höra att just enkelheten är det främsta. Att ha alla dina digitala verktyg samlade i en tydlig vy och där alla automatiskt startar med ett klick, utan ny inloggning. Det sparar helt enkelt mängder med tid och skapar tydlighet i undervisningen. Vi brukar få höra att Skolon är precis som den gamla, hederliga skolbänken, fast digitalt: du öppnar locket på bänken, ser vad som finns i just din bänk - och kan börja jobba med rätt material till rätt lektion direkt.
Du behöver med andra ord inte vara i närheten av ett teknikproffs för att kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter!

Varför passar Skogslektioner i Skolons utbud?
- Det känns verkligen jätteroligt att få lansera ett ämnesövergripande verktyg såsom Skogslektioner som sätter hållbarhet i fokus. Att dessutom lektionerna har koppling till läroplanen, samt till FN:s globala mål för en hållbar utveckling bidrar till ett stort värde för Skolons användare och en bredd till vårt bibliotek.

Bekanta dig med tjänsten på Skolon.se. Med start i april 2022 finns Skogslektioner tillgängligt i Skolons utbud.
För dig som saknar avtal med Skolon nås Skogslektioner självklart fortfarande även via Skogslektioner.se.

Uppdaterad:
  Annons
 • Ekollon

  Eken – kungens ädla träd

  Eken är Sveriges vanligaste ädla lövträd och växer naturligt från söder upp till Dalälven. Men trädet kan också förkomma längre upp, exempelvis längs Norrlandskusten, där klimatet är milt.
 • Skogen i Skolan och Mera Skog i Västerbotten söker en verksamhetsledare

  Vi söker dig som vill sprida utomhuspedagogik och kunskap om skogen på skolans villkor. Mera Skog i Västerbotten är en intresseorganisation som ägs och finansieras av skogssektorn i Västerbottens län. Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.
 • Ask - myternas träd

  Asken är ett ståtligt träd med många goda egenskaper. Den är lätt att känna igen med sina flikiga blad.
 • SiS 50 år

  I år fyller vår fina och skogliga verksamhet 50 år. HURRA!!!

  Detta vill vi lyfta och fira tillsammans med dig, så håll koll - mer information kommer!
 • God jul och Gott nytt år!

  Vi önskar er alla en riktigt härlig jul och ett gott nytt år!

  Vi ses igen i januari!
 • Skogis granar

  Skogis granar

  Julgranens historia sträcker sig så långt bak i tiden som på 1500-talet. I ett halvt millenium har det älskvärda trädet stått med ljus i grenarna hos familjer under årets mörkaste tid. Det skulle vara väldigt roligt att veta vad de på 1500-talet skulle tycka om dagens rosaglittriga plastgranar som pryder vissa hem.
 • Nu börjar det bli hög tid att införskaffa årets julgran!

  Ska julgranen hålla sig fin länge så behöver man tänka på och även göra vissa saker. Vilken tid på dygnet är bäst att köpa julgran? Bör man lägga magnecyl eller kopparmynt i julgransfoten? Hur slipper man barnens konkurrens om att välja julgran? Med vad ska man spraya sin gran? Vad gör jag när granen stinker?
 • Skogens väsen

  Helena Bengtsson vår regionsamordnare i Mälardalen, har utvecklat ett material som bygger på Skogen i Skolans digitala läromedel skogslektioner.se. Till skillnad från det digitala materialet är Helenas material anpassat för att ta med ut i skogen. Materialet passar bäst för årskurs 2 och 3 eller äldre elever.
 • Skapa fina saker med material från skogen!

  I naturen hittar du mycket som kan ge kreativ inspiration. Vill du pyssla med dina elever så är senhösten ett superbra tillfälle att även komma ut i naturen en stund.
 • Skolskogsryggsäcken är nu anpassad efter Lgr22!

  Tanken med vår ryggsäck är att göra det enkelt att undervisa i skogen. Vi vill visa att utomhuspedagogik inte behöver vara svårt.
 • SYV aktivitet

  Succé för bussturnéer där SYVare fick uppleva det gröna sektorn med alla sinnen!

  Inom ramen för årets Bonden i skolan-projekt i Mälardalen har drygt 70 studie- och yrkesvägledare (SYV) i Västmanlands, Stockholms och Uppsala län fått möjligheten att lära sig mer om de gröna näringarna. Även om aktuella arbetsmarknadstrender samt vilka utbildnings- och jobbmöjligheter som finns inom branschen.
 • Elever får lära sig om allemansrätten på golfbanan

  En hel dag med undervisning utomhus på golfbanan med chans till ökad inlärning genom utomhuspedagogik, ökad rörelse och självklart även att prova på golf. Konceptet Golfbanan som utomhusklassrum fortsätter i Stockholms stad, och vidgas nu med kunskap om allemansrätten.

Sidor