Naturljud gör elever harmoniska

Naturljud gör klassrummet tystare och eleverna mer harmoniska.
Har man inte möjlighet att alltid vara ute i skogen och ha undervisning så får väl känslan av att vara där komma in i klassrummet i stället.Med en kuliss av naturljud i klassrummet blev eleverna i en mellanstadielklass mindre högljudda och arbetsmiljön blev bättre. Initiativet kom från Sjöbyskolan i Horred i södra Västergötland. För ett år sedan kontaktades två akustiska formgivare, som tidigare gjort ljudinstallationer på kontor. Resultatet blev att en anläggning för hembio sattes upp i klassrummet.Ur högtalarna strömmar hela tiden en lågmäld kuliss av fågelsång, vindsus, porlande vatten och andra naturljud.Försöket går nu in på sin andra termin. Eleverna tycker att naturljuden är behagliga och rogivande. Och om det inte går att höra fåglarna, vet elever och lärare att det är dags att sänka den egna ljudnivån rapporterar SVT:s Västnytt.