Mer skog åt barnen!

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Jenny Järvholm, författare till boken Tall och gran
Skogen är en helt fantastisk plats, den är vackert och fridfull och utvecklar barns fantasi och kreativitet. För att fler barn och vuxna ska upptäcka och inspireras av skogens alla skatter har Jenny Järvholm i samarbete med Norra Skogsskolan tagit fram sin första bok med skogsinspirerade pyssel.

– Jag har drömt om det här i många år. Vill så gärna att barn och vuxna ska få upp ögonen för skogen som ett skafferi med pysselmaterial som både är ekonomisk och miljövänligt, berättar bokens författare och pysselskapare Jenny Järvholm.  . 

Jenny, som är fritidspedagog och för vissa även känd som barnprogramledare från TV, har stor erfarenhet av den frihet som barn upplever när de får vistas i skogen. Att dessutom få plocka sitt eget material och sedan skapa utifrån det ger både liten och stor en djup tillfredställelse, enligt henne. Utifrån den erfarenheten låter hon därför läsarna till Tall och gran steg för steg följa hur exempelvis en kottmyra byggs ihop men samtidigt vävs kunskapen om skogen och allemansrätten in. Detta genomtänkta koncept var något som Norra gärna ville vara med och sprida. 

– För oss är det viktigt att fler får en koppling till skogen och förstår dess värde. Vi vet ju att människan mår bra av att vistas i skogen och att samla in till pyssel blir ytterligare en anledning att ta sig ut, säger Erika Nilsson som lett bokprojektet.  

Boken Tall och gran är den första boken i en rad av planerade böcker. Även de kommande böckerna kommer fokusera på den skapar- och rörelseglädje som skogen erbjuder. 

För att fira att Jenny Järvholm tillsammans med Norra nu ger mer skog åt barnen kommer det blir ett festligt boksläpp den 16 augusti kl 12:30 på fritidsavdelningen Ankaret, på Hörnefors centralskola. Välkommen att hänga på när Jenny och ett gäng pysselglada barn öppnar upp de allra första bokkartongerna.

För ytterligare information
Erika Nilsson, utbildningsstrateg Norra Skogsskolan, tfn 070-254 98 48

Fotografierna är fri för publicering. Fotograf Calle Bredberg

Norra är ett expanderande skogsföretag som ägs av nästan 17 000 privata skogsägare med ett samlat skogsinnehav på drygt en miljon hektar skogsmark i norra Sverige. Koncernen omsätter drygt två miljarder kronor och har ungefär 350 egna anställda. Därtill sysselsätter koncernen ungefär lika många personer i skogsentreprenad och transporttjänster. Industridelen Norra Timber fattar två sågverk, två hyvlerier samt en stolpfabrik. Tillsammans producerar dessa industrier drygt 430 000 kubikmeter trävaror. Därtill produceras cirka 55 000 svarvade furustolpar per år. Av trävaruförsäljningen exporteras 57 procent.

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig Skogen i Skolan

Sidor