Los mot Söderhamn i skogstävling – Skogens mästare i Gävleborg korades

Eleverna från Los skola vann eldningstävlingen med en liten marginal. Bild: Denise Lindberg
Skogens mästare i Gävleborg utsågs för första gången under måndagen när elever från Los och Mo skola tävlade i praktiska och teoretiska skogskunskaper i tävlingen Skogens Mästare som anordnades av Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. / Hela Hälsingland

– Tanken med själva tävlingen är att få barn att intressera sig för skog eftersom det fattas folk som arbetar i skogen, säger Maria Nilsson från Skogsstyrelsen. I klassrummet inne på Naturbruksgymnasiet i Ljusdal fick sjätteklassarna från Los skola i Ljusdals kommun och Mo skola i Söderhamns kommun svara på frågor om skogsbruk, allemansrätt och träslag. - Allemansrätten är viktig att man lär sig, säger Maria Nilsson, som är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och medarrangör för Skogen i skolans tävling Skogens mästare.

Publicerad: