Jorden och skogen i stan

Börja terminen med en grön skoldag om jord- och skogsbruk.
Jorden och Skogen i Stan, som tidigare genomförts både i Stockholm och i Göteborg, kommer nu även till Umeå. Jorden och Skogen i Stan vänder sig till elever som börjar årskurs 4-5 höstterminen 2008 och kommer att genomföras på campus mellan SLU och Umeå Universitet. Denna gröna skoldag är ett bra tillfälle att upptäcka mer om svenskt skogs- och lantbruk och vad det betyder för samhället. Ta med din klass till en lärorik dag med massor av aktiviteter och prova på-upplevelser. På ängarna och i skogen vid SLU kommer stationer att byggas upp där eleverna får roliga och konkreta upplevelser av den gröna näringen. Jorden och Skogen i Stan pågår onsdag 10 och torsdag 11 september 2008, mellan kl 9 och 14. Arrangemanget är kostnadsfritt och ni väljer själva i vilken ordning ni besöker stationerna. Alla stationerna är utomhus så kom ihåg kläder för utomhusbruk. Vi rekommenderar att ni är 2-3 vuxna per klass. Ta med egen matsäck och dryck!