Jättelik skogsexkursion i Norrbotten

Mer är tusen sjätteklassare i hela Norrbotten deltar i Sveriges största skogsexkursion den 14 september.
Nittio skogsgubbar och –gummor ska berätta om skog, trä, kretslopp, arkeologi, skördare, röjare, djur, jakt och fritid i skogen och bjuda på hamburgare, grillade korvar och fika i långa banor. Det är det samlade skogsbruket och skogsindustrin i Norrbotten som för andra året bjuder ungarna på både lärdomar, skogsteater och roliga upplevelser i skogen. Eleverna kommer från länets samtliga kommuner. Exempelvis i Kiruna/Pajala bussas hundratals skolbarn med lärare bortåt 200 km från Kiruna till skogen utanför Tärendö.Förra året, då 1 300 elever deltog, gav tillställningen stort eko i de norrbottniska tidningarna, i radion och i TV. Men nu inträffar arrangemanget i valets slutspurt när medierna är fulla av den politiska diskussionen.- Vi hoppas att journalisterna ska tycka att detta blir en rolig paus från valståhejet, säger Lars-Erik Bergström, Sveaskog, ordförande i Skoglig Samverkan i Norrbotten, som samordnar arrangemangen.- För oss som jobbar med de lokala arrangemangen blir detta en kul avkoppling från det vardagliga jobbet. Att träffa så många ungar är alltid kul, säger Evert Kastebo, SCA, sammankallande i Luleå kommungrupp.