Invigning av Jorden & skogen i stan 13 september

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Hjärtligt välkommen till invigningen av Jorden & skogen i stan den 13 september kl. 11.00 på Berga Naturbruksgymnasium i Västerhaninge. / #JOSIS16

Jorden & skogen i stan, som arrangeras av LRF Mälardalen, arrangeras den 13-14 september. I år firar vi 10 år och satsar lite extra. Det är rekordmånga som anmält sig och över 3 000 elever och lärare kommer!

Invigningen sker kl. 11 - 12 och Inger Pripp, grundskoledirektör i Stockholms stad, Meeri Vasberg, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Haninge, och Martin Magnusson, styrelseledamot i LRF Mälardalen, talar.
Vid 11.30 blir det en rundtur på området, i samband med den bjuder vi på en lättare lunch för inbjudna gäster. Vi ser ett stort intresse för matens ursprung, men barnen i storstadsområdena saknar ofta kontakt och kunskaper om svenskt lantbruk och svensk matproduktion.

Storstaden är ofta norm och klyftan mellan stad och land är större än någonsin. LRF Mälardalen vill sprida kunskap om svensk mat och svenska mervärden, Jorden & skogen i stan är ett unikt tillfälle för elever i årskurs 4-6 att få uppleva vårt jord- och skogsbruk. Aktiviteten är kostnadsfri och eleverna får följa jordens och skogens kretslopp med plantering, skörd och förädling och upptäcka matens väg från jord till bord.

Anmäl dig senast torsdag 8 september
Välkommen med din anmälan så snart som möjligt, men senast torsdag 8 september till
helena.isakson@lrf.se Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.
Om du åker kollektivt kan du åka med SL:s extrainsatta bussar mellan Västerhaninge station och Berga. De går i skytteltrafik mellan kl. 8.45 och 10.30 från Västerhaninge station samt på eftermiddagen mellan kl. 13 och 15 från Berga. Med pendeltåget tar ni er från Centralstationen till Västerhaninge station på cirka 30 min.

Mejla gärna denna inbjudan vidare till kollegor som du tror har intresse av att komma!
Läs mer om Jorden & skogen i stan på www.lrf.se/malardalen

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig Skogen i Skolan

Sidor