Gunilla twittrar om skogsjobb

Written by admin On the 0 Comments
I slutet av mars inledde ett antal organisationer en satsning i digitala medier för att locka fler ungdomar till skogsutbildning och vuxna till skogsjobb.

Gunilla Häggström–Med satsningen #jobbiskogen vill vi visa på det stora utbudet av  utbildningar och yrken inom en av Sveriges viktigaste näringsgrenar, säger Gunilla Häggström, webbansvarig för Skogssverige på Internet.

Hon har inom ramen för Skogssverige startat nätverket "Digitala medier inom skogssektorn" som nu genomför satsningen samordnat. Digitala medier hos skogsbolag, skogägareföreningar universitet och departement sprider från mars information om möjligheterna som finns. Bland annat på Twitter:
–Lantbruksuniversitetet rankat på tredje plats bland universiteten, twittrar Marianne Eriksson på LRF Skogsägarna efter DN:s stort uppslagna artikel.
–Den bästa tiden i ditt liv? lyder en tweet från Linnéuniversitetet som hänvisar till studenten Ninas blogg.

Till hösten ska satsningen utvärderas.
–Det är första gången vi gör det här i skogssektorn och säkert får vi erfarenheter vi kan lära mer av. Kanske blir det information på något annat tema längre fram, säger Gunilla Häggström.

SKOGEN 4/2012

 

Uppdaterad:

Sidor