Grundskoleelever har satt 70 000 plantor under 2012

I flera års tid har elever i flera regioner kunnat plantera träd genom Panasonic och nätverket FEE. Under 2012 blev det totalt 70000 plantor som sattes i Region, Värmland, Västerbotten och Norrbotten under sommarhalvåret.

Svenska grundskoleelever har satt 70 000 plantor under 2012 som en del i FEE:s och Panasonics globala planteringsprojekt.

Det redovisar Skogen i Skolan i sin rapport till företaget och den internationella miljöorganisationen FEE.

Grundskoleelev planterar träd i Umeå”Att plantera träd är ett värdefullt inslag i undervisningen om klimatet och om en hållbar utveckling”, skriver Erika Nilsson, verksamhetsansvarig på Mer Skog Västerbotten som  håller i projektet åt Skogen i Skolan. Panasonic har bidragit med 27 000 euro för att bland annat täcka de svenska skolornas kostnader för en skogsdag.

16 skolor var direkt engagerade i till exempel en skogsdag med plantering. Dessutom hade 3600 barn möjlighet att pröva  på plantering under ”Jorden och skogen i stan” som genomförts i Piteå, Umeå, Östersund, Gävle, Stockholm och Jönköping.

Förutom i Region Västerbotten har elever i Region Värmland och Norrbotten varit med och planterat skogsplantor.

Mer information om trädplanteringen