Grundskoleelever har satt 70 000 plantor under 2012

I flera års tid har elever i flera regioner kunnat plantera träd genom Panasonic och nätverket FEE. Under 2012 blev det totalt 70000 plantor som sattes i Region, Värmland, Västerbotten och Norrbotten under sommarhalvåret.

Svenska grundskoleelever har satt 70 000 plantor under 2012 som en del i FEE:s och Panasonics globala planteringsprojekt.

Det redovisar Skogen i Skolan i sin rapport till företaget och den internationella miljöorganisationen FEE.

Grundskoleelev planterar träd i Umeå”Att plantera träd är ett värdefullt inslag i undervisningen om klimatet och om en hållbar utveckling”, skriver Erika Nilsson, verksamhetsansvarig på Mer Skog Västerbotten som  håller i projektet åt Skogen i Skolan. Panasonic har bidragit med 27 000 euro för att bland annat täcka de svenska skolornas kostnader för en skogsdag.

16 skolor var direkt engagerade i till exempel en skogsdag med plantering. Dessutom hade 3600 barn möjlighet att pröva  på plantering under ”Jorden och skogen i stan” som genomförts i Piteå, Umeå, Östersund, Gävle, Stockholm och Jönköping.

Förutom i Region Västerbotten har elever i Region Värmland och Norrbotten varit med och planterat skogsplantor.

Mer information om trädplanteringen

• Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
  • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.
  • Vindskydd byggs i Norrbotten för utomhuspedagogik!

Naturnära Jobb bygger vindskydden i block och kommer även ordna så att vindskydden kommer på plats. Framöver kommer skolorna få mer inspiration för att utveckla sina metoder för en kvalitativ utomhusundervisning av regionsamordnaren för Skogen i Skolan Norrbotten.

• Internationella skogsdagen 21 mars 2021

Kategorier: #IntSkogsdagen

• barn som badar i skog

SciFest 4-10 mars!

Vetenskapsfestivalen SciFest är digital i år – alla i hela Sverige kan vara med! Skogen i Skolan medverkar i två digitala montrar i samarbete med SLU och Skogforsk. Välkommen att besöka oss under festivalveckan!
  • Årskurs 7-9 får egna Skogslektioner

Det populära läromedlet Skogslektioner utvecklas under året med nya lektioner riktade till högstadiet. Var med och påverka hur det ska utformas genom att besvara vår enkät.
  • Månadens tema: Biologisk mångfald

Omkring hälften av alla arter som finns i Sverige lever i skogen. Vad sysslar de med, och vad görs för att skydda arterna? Om det finns det kunskap att hämta i våra Skogslektioner om biologisk mångfald.
  • Låt det ringa Ut för lärande, hälsa och välbefinnande

Utomhusmiljön är en pedagogisk tillgång och möjlighet för grundskola, förskola, fritidshem och gymnasium.
  • Klassrummet har flyttat ut i skogen

Frisk luft, mycket att upptäcka och betydligt mer coronasäkert. Nya uteklassrummet Yggdrasil i Stora Skuggan har invigts och barnen är nöjda. "Det finns mycket att göra i skogen" säger Oscar Widholm, andraklassare på Bobergsskolan. Skogen i Skolans uteklassrum på Djurgården är tillgängligt för lärare och elever att boka. / Tidningen Mitti