Gratis att fiska i sommar

Prova på att fiska i sommar, kostnadsfritt! Erbjudandet är ett unikt samarbete mellan Sveaskog, Abu Garcia, Sportfiskarna och utvalda sportfiskebutiker.

FOTO:I fiskebutiker över hela landet kan barn mellan 9 och 13 år låna en fiskeutrustning och få en fiskehandbok, en fiskefilm och ett fiskekort som gäller i mer än 1 000 vatten i Sverige. Satsningen är ett unikt samarbete mellan Sveaskog, Abu Garcia, Sportfiskarna och utvalda sportfiskebutiker.
- Genom Upp till 13 får tusentals barn möjligheten att upptäcka naturen och fisket. Det är en viktig del i Sveaskogs vision, säger Anna Åkerblom, informatör på Sveaskog Naturupplevelser AB

Det enda som behövs är att besöka en ansluten fiskebutik, betala 100 kr i deposition och underteckna ett låneavtal tillsammans med målsman.
- Att fiska är både roligt och lärorikt. Man kommer nära naturen och inser värdet av att värna miljön. Ett aktivt friluftsliv får dessutom både barn och vuxna att må bra, säger Sportfiskarnas generalsekreterare, Stefan Nyström.

NHL-stjärnan Henrik Zetterberg är fadder för Upp till 13:
- Jag önskar verkligen att fler barn och ungdomar får tillfälle att komma ut och fiska. Det är ju en fantastisk möjlighet vi har i Sverige att komma ut och röra oss fritt i naturen. Det bjuder på härliga upplevelser och ofta en fin samvaro med andra. Och det utan att det kostar en krona.

Under hela sommaren - från 15 maj till 15 augusti - erbjuds ungdomar mellan 9-13 år:
  • Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
  • Gratis medlemskap i Sportfiskarnas ungdomsförbund Folksams olycksfallsförsäkring ingår efter registrerat medlemskap
  • 32-sidig fiskehandbok Sverigefiskekortet från Sveaskog, giltigt 15 maj till 31 aug 2009 för ett barn samt en medföljande vuxen
  • Sportfiskarnas ungdomsfilm Fiska! Fiska! Fiska!

Följ länken nedan för att få reda på var du kan ta del av erbjudandet!