Flytta ut klassrummet till jord- och skogsbruket den 9-10/9 på Berga naturbruksgymnasium!

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Vilka är de vanligaste sädesslagen? Hur skiljer man gran från tall? Hur ser ett rävskinn ut? Var kommer hamburgare ifrån? Vad är biologisk mångfald? Varför behövs kor? Vad är kretslopp? Välkomna till Jorden och Skogen i stan på Berga Naturbruksgymnasium den 9-10 september. Här får eleverna veta mer om var maten kommer från, om skogen, om lantbruket och hur energi framställs. Anmäl dig senast den 31/8. Vi kommunicerar om Jorden och skogen i stan i Skogen i Skolans kanaler med #JOSIS15.

Flytta ut klassrummet till jord- och skogsbruket den 9-10 september på Berga naturbruksgymnasium.
Vilka är de vanligaste sädesslagen? Hur skiljer man gran från tall? Hur ser ett rävskinn ut? Var kommer hamburgare ifrån? Vad är biologisk mångfald? Varför behövs kor? Vad är kretslopp?

LRF hälsar er och klassen välkomna till Jorden och Skogen i stan på Berga Naturbruksgymnasium. Här får eleverna veta mer om var maten kommer från, om skogen, om lantbruket och hur energi framställs.

Skogen i Skolan på Jorden och Skogen i stan
Du och dina elever träffar oss på Skogen i Skolan på Berga naturbruksgymnasium. Det är Regionsamordnare Frida Pihl och hennes kollegor samt verksamhetsledare Anna Steinwall, projektledare Anna Malmström samt kommunikationsansvarig Gunilla Häggström på Nationella kansliet. Hos oss får du lära ni mer om våra svenska träd då dina elever gissar trädslag och räknar årsringar. Dessutom får klassen en mapp med våra läromedel. Hos Skogen i Skolans Region Mälardalen kan du smaka på kolbullar och se en skogsmaskin.

Eleverna får träffa bönder och olika djur som finns på bondgården som grisar, kor och kalvar, hästar och får. Här får man åka traktor och vagn och kan vinna fina priser till klassen! Det innehållsrika programmet tar ca 3 timmar och bjuder på en vandring utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar.

Ta med din klass till en givande dag fylld av ny kunskap och prova‐på‐upplevelser som samtliga utgår från målen i gällande läroplan. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Jorden och Skogen i stan på Berga pågår 9‐10 september kl. 9.00‐15.00. Programmet är anpassat för elever som går i åk 4‐6 hösten 2015.

Anmälan och frågor
Välkommen att kontakta Anita Wennberg, Projektledare, LRF Mälardalen, 0709‐42 16 46 eller via
mejl. Anmälan sker senast 31 augusti via e‐post till: wennberg.anita@gmail.com.
Vid anmälan ‐ meddela skolans namn, antalet elever och kontaktuppgifter till ansvarig lärare samt vilken dag ni vill komma. Ange reservdag om det blir fulltecknat. Praktisk information om besöket kommer på e‐post i augusti. OBS! Begränsat antal platser ‐ först till kvarn gäller!

LRF Mälardalen och SL bjuder klasserna på den 10 minuter korta turen från Västerhaninge station till Berga. Extrabussar går i skytteltrafik
mellan kl. 8.30‐10.30 och hemfärd kl. 13‐15. Pendeltåget tar er från Centralstationen till Västerhaninge på 30 minuter.

Kommunikation kring Jorden och Skogen i stan
Du kan följa vad som händer den 8-9 september på Skogen i Skolans digitala kanaler såsom skogeniskolan.se och våra sida på Facebook och vårt Twitter-konto. Vi kommer att använda #JOSIS15.
 

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig Skogen i Skolan

Sidor