En nyfiken vecka

Written by admin On the 0 Comments
NOT-veckorna i Umeå är nu avslutade. Intresset för NOT har varit mycket stort, nästan 3500 elever har varit igång under veckorna säger Leif Thylin samordnare för NOT-veckan.
NOT-veckan, som i år har blivit NOT-veckorna, syftar till att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Aktiviteterna vänder sig till både elever och lärare, från förskoleklass till och med åk 9. Ett program sammanställs och skickas ut till lärarna som sedan anmäler sin klass till de aktiviteter som känns intressanta för klassen.

Eleverna inbjuds bland annat till att besöka en bondgård, experimentera i laborationssalar på universitetet, lösa ett rymdmysterium på Umevatoriet, de kan bjuda in en forskare till klassen eller göra ett studiebesök på ett företag.

Mera Skog i Västerbottens lokala grupp i Umeå som arbetar med Skogen i Skolan-aktiviteter inbjöd till skattjakt i skogen - en aktivitet som högt uppskattades av de elever som deltog!

Arrangemangen, som är gratis, erbjuds av Umeå kommun, Umeå universitet och Västerbottens handelskammare. De olika aktiviteterna hålls i gymnasieskolorna, på universiteten, hos olika företag och även i&nbsp,klassrum runt om i kommunen.
Uppdaterad:

Sidor