Elever besökte sågen i Sävar

En härligt solig dag i slutet av maj fick ett 40-tal elever från Vännäsby skola göra ett besök på sågen i Sävar, utanför Umeå. Under dagen fick de också besöka en avverkningsplats i närheten av sågen.

En härligt solig dag i slutet av maj fick ett 40-tal elever från Vännäsby skola göra ett besök på sågen i Sävar, utanför Umeå. Halva gruppen fick en guidad tur på sågen av personal där, medan andra halvan av gruppen fick åka buss till ett skogsområde i närheten.

Vid besöket i skogen fick eleverna lära sig mer om hur träd växer och hur man kan mäta höjden på ett träd med hjälp av en pinne.

Under dagen fick de också besöka en avverkningsplats i närheten. Där fick eleverna lära sig mer om hur en skördare och en skotare fungerar och hur maskinförarna arbetar. Eleverna fick sitta i maskinerna och frågorna kring dem duggade tätt, den viktigaste frågan under dagen ställdes dock av en vetgirig tjej när hon såg att skördaren var utrustad med dator. Självklart var det viktigt att veta:
- Finns det Facebook?!