Bonden i skolan och Skogen i Skolan på Berga och Jälla

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
LRF Mälardalen och Skogen i Skolan hälsar elever och lärare i årskurs 4-6 välkomna till en lärorik och givande dag med det svenska lantbruket – ett unikt tillfälle att uppleva vårt jord- och skogsbruk! Aktiviteten är kostnadsfri och pågår kl. 9-15 den 5-6/9 på Berga och den 14-15/9 på Jälla. Detta är samma aktivitet som tidigare kallades Jorden och skogen i stan (Josis).

Bonden i Skolan på Berga och Jälla

Du och dina elever får följa jordens och skogens kretslopp med plantering, skörd och förädling och även upptäcka matens väg från jord till bord. Eleverna får träffa bönder och olika djur som finns på bondgården som grisar, kor och kalvar, hästar och får. Det innehållsrika programmet tar cirka tre timmar och bjuder på en vandring utomhus mellan bemannande stationer med praktiska och teoretiska övningar. Genom ett besök på Bonden i skolan på Jällagymnasiet får eleverna möjlighet att ta del av flera mål i läroplanen och aktiviteten vänder sig till elever i årskurs 4-6.

  • Berga naturbruksgymnasium
    Bonden i skolan pågår 5-6 september 2017 kl. 9–15 på Berga naturbruksgymnasium i Västerhaninge.
     
  • Jällagymnasiet
    Aktiviteten pågår 14-15 september 2017 kl. 9–15 på Jällagymnasiet utanför Uppsala.

Anmälan och frågor
Välkommen med din anmälan så snart som möjligt, men senast 28 augusti till Martin Magnusson, LRF Mälardalen, bis.lrf@gmail.com, 070-664 66 51.
Meddela skolans namn, antalet elever och kontaktuppgifter till ansvarig lärare samt vilken dag ni vill komma. OBS! Begränsat antal platser – först till kvarn gäller! Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Buss till Berga och Jälla

  • Berga: LRF Mälardalen och SL bjuder klasserna på den 10 minuter korta bussturen från Västerhaninge station till Berga. Extrainsatta bussar går i skytteltrafik mellan kl. 8.45 och 10.30 från Västerhaninge station samt på eftermiddagen mellan kl. 13 och 15 från Berga. Med pendeltåget tar ni er från Centralstationen till Västerhaninge station på cirka 30 min.
  • Jälla: Lätt att åka buss till Jälla LRF Mälardalen och UL bjuder klasserna på den 15 minuter korta bussturen från Uppsala station till Jälla. Extrainsatta bussar går mellan kl. 8.45 och 10.30 från Uppsala station samt på eftermiddagen mellan kl. 13 och 15 från Jälla.

Mer information

LRF Mälardalen anordnar Bonden i skolan på Berga och Jälla Skogen i Skolan medverkar på aktiviteten Bonden i Skolan på Berga och Jälla

 

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig Skogen i Skolan

Sidor