Bli naturbegåvad med Skogen i Skolan!

Written by Theresa von Hofsten On the 0 Comments
Vill du att dina elever ska bli riktiga naturbegåvningar? Här är tre undervisningsupplägg för lärorik och rolig undervisning utomhus.

Under höstmånaden oktober finns det mycket att göra ute i naturen. Här är tre undervisningsupplägg ur Skogen i Skolans utbud, som hjälper dina elever ska bli riktigt naturbegåvade!

När löven faller passar det perfekt att gå ut och leta efter olika sorter. (Årskurs 1-3)
Hitta rätta lövet!

Vad kan vi utläsa av det vi ser i skogen? Kombinera den här digitala lektionen med ett besök i skogen. (Årskurs 4-6)
Bli en skogsdetektiv!

Nu är det bråda dagar för älgarna. Fördjupa er i älgarnas rörelsemönster i denna lektion om älgstråk och trafik. (Årskurs 7-9)
Ålgstråk och trafik

Mycket nöje i naturen!

• Tre höst-tips från Jens Meyer!

Hösten är en härlig tid för utomhuspedagogik. Jens Meyer är Skogen i Skolans regionsamordnare i Värmland, och har lång erfarenhet av att lära ute. Läs hans tre bästa höst-tips!
  • Fokus på att lära ute under oktober månad!

Skolan spelar en viktig roll för morgondagens skogsintresserade. Vanor går i arv och genom skolan får alla barn samma förutsättningar till det arvet. Genom kunskap om och erfarenhet av naturen och skogen, blir barnen mer benägna att bevara och varsamt nyttja den i framtiden.
  • En bild på kor.

Välkommen till Bonden i skolan-veckan 2021

Är du lärare för åk 4-6, eller har du barn i den åldern i Västmanland, Uppsala eller Stockholms län? Kolla in det digitala eventet Bonden i skolan-veckan 15-19 november!
  • Tvådagarskurs om skog, rovdjur, naturvetenskap och teknik

Skogen i Skolan, Rovdjurscentret och 2047 Science center bjuder in till en kurs för dig som vill arbeta med skog, natur och djur i skolan. Kursen har fokus på natur, men ger också exempel på hur skolans andra ämnen kan läras in med hjälp av utomhuspedagogik.
  • tre person går i naturen

Prova nya Skogslektioner för årskurs 7-9

I januari lanseras vårt nya digitala läromedel riktat till högstadiet. Nu söker vi lärare som vill testa läromedlet i förväg, och hjälpa oss se till att det blir riktigt bra!
  • Sista chansen att vinna en Skolskogsryggsäck från Skogen i Skolan!

Skolan spelar en stor roll för barns kunskap om naturen och vana att vistas utomhus. I september och oktober under Friluftslivets år 2021 kommer Luften är fri (där Skogen i Skolan är med) lyfta skolan och vikten av utomhuspedagogik lite extra.
  • Bild på ett basläger. Foto Jens Meyer

Skapa ett eget uteklassrum!

Flyttar man ”klassrummet” ut i skogen får det dimensioner som aldrig låter sig skapas inomhus. Här kan eleverna ta till sig nya kunskaper med alla sina sinnen.
  • Träden räddar världen!

Vilka produkter från skogen är viktiga för dig? Vi har lektioner som handlar om hur produkter från skogen kan bidra till en mer hållbar utveckling.
  • Boka kostnadsfritt uteklassrummet Yggdrasil på Stora Skuggan!

Skolor och pedagogiska verksamheter för barn och unga kan boka klassrummet kostnadsfritt från en halvtimme upp till en heldag genom Skogen i Skolan Mälardalen. Uteklassrummet har en area på 50 kvm, med bänkar och en eldstad.
  • Ny affisch om skogsbrukets kretslopp!

Efterfrågan på förnybara skogsprodukter är stor just nu och självklart präglar det våra skogar. Men visste du att det finns ungefär dubbelt så mycket träd i de svenska skogarna idag om man jämför med för 100 år sedan! Det beror bland annat på bra plantmaterial, bättre metoder för återväxt och på att man hela tiden ser till att hålla skogen frisk och växtkraftig.
  • Utomhuspedagogik behöver inte alls vara svårt!

I vår Skolskogsryggsäck finns massor av färdigt material för dig som vill komma igång med undervisning utomhus. Genom att följa övningarna i vår ryggsäck så kommer eleverna att få röra sig runt i skogen och lösa olika uppgifter, detta medan du som lärare står i mitten och är spindeln i nätet.
  • Basläger och uteklassrum byggs i Värmland för utomhuspedagogik!

I Värmland samverkar Skogen i Skolan med Naturnära Jobb genom att bygga och ställa i ordning basläger och flera uteklassrum i regionens skolskogar.