Ålidhemsskolan försvarade titeln

Written by Erika Nilsson On the 0 Comments
Efter en tuff dags tävlande och slutligen väldigt jämna resultat försvarade Ålidhemsskolan, 7A, titeln Skogens mästare i Västerbotten från förra året.

- Det var ett gäng ganska spända elever som dök upp till finalen, upplevde Erika Nilsson samordnare för Skogen i Skolan i Västerbotten. Men så snart tävlingsmomenten körde igång slappnade dom av och verkligen glänste! Speciellt under de teoretiska momenten inomhus.

Finalen genomfördes hos Naturbruksgymnasiet i Burträsk som för tredje året i rad var värd för tävlingsfinalen. Nytt för i år var att skolan också stod för ett av eftermiddagens praktiska tävlingsmoment, Burträskbingot, som verkligen fick finallagen att tagga till. Här fick de chans att visa vilka träd och växter de lärt sig om hemma på skolan.

- Dom fick 10 minuter på sig att hitta så många saker som möjligt i skogen från en lista jag gjort i ordning, förklarar Ulf Forss, lärare på skolan. Det lag som snabbast lämnade in flest korrekta saker från listan vann delmomentet.

Och som vanligt var det spännande för tävlingsledningen att rätta delmomenten och summera resultaten, men mest spännande för lagen i final var nog själva prisutdelningen när resultaten presenterades.

  1. Ålidhemsskolan 7A, Umeå, vinnare av 10.000:- till klasskassan
  2. Hammarskolan 7AB, Vännäs, vinnare av 5.000:- till klasskassan
  3. Renforsskolan 7A, Vindeln, vinnare av 3.000:- till klasskassan
  4. Björnåkersskolan 7, Burträsk, vinnare av 2.000:- till klasskassan

- Skogen i Skolan önskar stort grattis till alla klasser som tog sig till finalen! säger Erika Nilsson.

Uppdaterad:

Sidor