2-dagarskurs i utomhuspedagogik på Sixtorps friluftsgård 26-27 september 2017

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Kurs i utomhuspedagogik på Sixtorps friluftsgård
Du som är lärare eller pedagog i grundskolan, exempelvis inom NO, idrott och hälsa eller fritidspedagog, är hjärtligt välkommen att anmäla dig till denna kurs. Britta Brügge, författare till boken Friluftslivets pedagogik, ger lektioner i utomhuspedagogik. Begränsat antal till 20 deltagare, så anmäl dig nu!Kurs i utomhuspedagogik på Sixtorps friluftsgård

Ta chansen att:

 • Få nya verktyg och inspiration till att planera och genomföra lektioner ute
 • Kunna knyta skolämnen och undervisning till naturen.
 • Få tips och idéer till exempelvis inför friluftsdagar
 • Pedagogiska tillvägagångsätt som kan användas på alla stadium inom grundskolan

Kursledare
Jörgen Amandusson Skogen i skolan
Anne-Sofie Eliasson Sixtorps friluftsgård
Medverkande: Britta Brügge, författare till boken Friluftslivets pedagogik.
Britta ger även föreläsningar samt utbildningar i utomhuspedagogik och friluftsteknik.
Ta del av Brittas gedigna kunskaper!

Var
Kursen är på Sixtorps friluftsgård https://www.regionorebrolan.se/friluftsgardar
Gården ligger vackert belägen vid en sjö norr om Mullhyttan med lättillgängligt naturområde

När
Tisdag 26/9 – onsdag 27/9 2017. Vi samlas kl 09:00 tisdag och kursen avslutas kl 15:00 på onsdag med reflektioner och utvärdering.                         

Kostnad
Kursavgiften är endast 1 250 kr/deltagare. I avgiften ingår mat och logi för 2 dagar.

Ur programmet
- Övningar kopplade till utomhuspedagogik
  allemansrätt, etik och friluftssäkerhet
- Att göra upp eld, eldtekniker
  och laga mat ute
- Samarbeta i naturen
- Platsens betydelse för lärande
- Diskussioner om ledarskap, måluppfyllelse
  och formativ bedömning

Praktisk information
Logi är på Sixtorps friluftsgård. Vi är ute, kläder efter väder. Lunch kommer vi att laga och äta tillsammans utomhus. Ta gärna med sittunderlag, anteckningsmaterial och vattenflaska.

Anmälan
Anmäl dig genom mejl till Jörgen Amandusson: jorgen.amandusson@skogsstyrelsen.se
Vi vill ha din anmälan senast 20/9 samt meddelande om specialkost eller funktionshinder.              
Anmäl dig nu, det finns endast 20 platser.

Frågor om kursen
Jörgen Amandusson 076 – 798 26 33  Skogen i skolan
Anne-Sofie Eliasson   072 – 393 34 63  Sixtorps friluftsgård

Skogen i skolan har funnits sedan 1973 och ca 40 000 lärare och pedagoger har deltagit i våra studiedagar eller kurser. Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter. Vår pedagogiska idé bygger på att så långt som möjligt koppla samman teori, praktik och verksamheten bygger på skolans villkor. För att nå målet om ökad kunskap och ökat intresse för skogen använder Skogen i Skolan utomhuspedagogiken som redskap                              

Välkommen önskar Skogen i Skolan och Sixtorps friluftsgård!

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig Skogen i Skolan
  Annons
 • Hur väl lyckas Skogslektioner.se?

  Har du använt Skogslektioner i din undervisning? Skogskandidatstudenten Amanda Bergman genomför just nu en undersökning av hur väl läromedlet lyckas väcka ett intresse för skogen. Vill du hjälpa henne?
 • Johan är vår nya regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro!

  Johan Andersson är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och kommer att ta över som regionsamordnare för Skogen i Skolan region Örebro.
 • Internationella skogsdagen 21 mars 2021

  Kategorier: #IntSkogsdagen
  Visste du att en tredjedel av världens landyta är täckt av skog?  Den 21 mars uppmärksammas världens skogar under den årliga internationella skogsdagen. 
 • Läromedelsförfattare sökes

  Det är dags att skapa nya Skogslektioner, denna gång riktade till högstadiet. Nu söker vi en lärare i åk 7 - 9 som vill vara med och skapa nya digitala lektioner om skogen.
 • barn som badar i skog

  SciFest 4-10 mars!

  Vetenskapsfestivalen SciFest är digital i år – alla i hela Sverige kan vara med! Skogen i Skolan medverkar i två digitala montrar i samarbete med SLU och Skogforsk. Välkommen att besöka oss under festivalveckan!
 • Årskurs 7-9 får egna Skogslektioner

  Det populära läromedlet Skogslektioner utvecklas under året med nya lektioner riktade till högstadiet. Var med och påverka hur det ska utformas genom att besvara vår enkät.
 • Månadens tema: Biologisk mångfald

  Omkring hälften av alla arter som finns i Sverige lever i skogen. Vad sysslar de med, och vad görs för att skydda arterna? Om det finns det kunskap att hämta i våra Skogslektioner om biologisk mångfald.
 • Låt det ringa Ut för lärande, hälsa och välbefinnande

  Utomhusmiljön är en pedagogisk tillgång och möjlighet för grundskola, förskola, fritidshem och gymnasium.
 • Klassrummet har flyttat ut i skogen

  Frisk luft, mycket att upptäcka och betydligt mer coronasäkert. Nya uteklassrummet Yggdrasil i Stora Skuggan har invigts och barnen är nöjda. "Det finns mycket att göra i skogen" säger Oscar Widholm, andraklassare på Bobergsskolan. Skogen i Skolans uteklassrum på Djurgården är tillgängligt för lärare och elever att boka. / Tidningen Mitti
 • I skogen blir siffrorna verkliga

  På Hammarlundens högstadium på Hammarö arbetar lärarna i matematik och NO ofta utomhus. En skolskog och ett uteklassrum ger goda förutsättningar att ta med undervisningen ut. – För att hejda smittspridningen är det väldigt bra, säger han. Jag upplever att corona gör att fler ser möjligheten att vara ute med sina elever. Det blir en kickstart för utearbetet, säger Jens Meyer, Regionsamordnare för Skogen i Skolan i Värmland. / Grundskoletidningen
 • Amanda Bergman studerar till Skogskandidat och skriver ett examensarbete om Skogslektioner, Skogen i Skolans digitala läromedel.

  Amanda blir skogskandidat till våren

  – Jag kommer från Piteå i Norrbotten. Naturen har alltid legat mig varmt om hjärtat och därför valde jag att plugga skog, säger Amanda Bergman som till våren blir Skogskandidat. Utbildningen ges av Linnéuniversitetet i Växjö och studierna sker på distans. Hennes examensarbete handlar om det digitala läromedlet Skogslektioner och dessutom samarbetar hon med region Norrbotten i Skogen i Skolan.
 • Kvinnor en outnyttjad potential ​i det nordiska skogsbruket

  Kategorier: SNS, Skogen i Skolan
  Den nordiska skogssektorn är i skriande behov av arbetskraft, samtidigt som andelen kvinnliga skogsarbetare är minimal. Kvinnor är en stor outnyttjad resurs i det nordiska skogsbruket, menar Nordic Forest Research (SNS). - Inom Skogen i Skolan arbetar vi ständigt med mångfald och inkludering. Det gör att vi har aktiviteter som kollo för tjejer och integration förutom tävlingen Skogens Mästare där finallagen har jämnt antal killar och tjejer säger Anna Steinwall, verksamhetsledare Skogen i Skolan. / SNS och Skogen i Skolan

Sidor