Skogen i Skolan tackar alla läsare!

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Besöken på Skogen i Skolans webbplats har gått från 24.000 till 110.400 på sju år. Tack till er läsare!
Besöken på Skogen i Skolans webbplats har gått från 24.000 till 110.400 på sju år! På ett år ökade trafiken med 38%. Tack till er läsare för ert intresse och engagemang. Det ni har varit mest intresserade av är våra svenska träd samt Skogen i Skolans läromedel, faktablad och övningar. / Skogen i Skolan

Vår verksamhet startade 1973 och vi arbetar på skolans villkor. Syftet är att sprida skoglig kunskap till grundskolans elever och lärare.

Skogen i Skolans digitala medier består av webbplatsen skogeniskolan.se, ett nyhetsbrev och sociala medier. Där hittar du nyheter om våra tio regioners aktiviteter som t.ex Skogens dag, tävlingen Skogens mästare, tjejkollo och inspirationsdagar för lärare. I nyhetsbrevet kan du läsa om kommande planer från Skogen i Skolans kansli såsom ett digitalt läromedel som kommer att lanseras under år 2020. Dessutom får du tips om månadens övning. På webbplatsen finns flera hundra övningar som du kan använda vid utomhusaktiviteter med dina elever. Metoden är utomhuspedagogik och de flesta övningarna är anpassade efter läroplanerna.

Målgruppen för våra kanaler är lärare och skolpersonal och där dominerar antalet kvinnor bland Skogen i Skolans besökare varav de flesta är mellan 35-44 år.

Fler kvinnor än män besöker Skogen i Skolans webbplats

De flesta går in till Skogen i Skolans webbplats via datorn, även om antalet mobilanvändare har ökat under åren. Både Skogen i Skolans webbplats och nyhetsbrevet gjordes om till responsiv design under 2016 för att du som användare ska få webbplatsen anpassad beroende på om du går in via dator, mobil eller läsplatta.

Många lärare använder hellre datorn än mobilen

I Skogen i Skolans 10 regioner finns regionsamordnare som anordnar en mängd aktiviteter såsom Skogens dag, tävlingen Skogens mästare, tjejkollo och inspirationsdagar för lärare. Detta ordmoln speglar de vanligaste sökorden för Skogen i Skolan under 2019.

Vanliga ord som besökare sökt på för Skogen i Skolan

Mer information

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig Skogen i Skolan
    Annons
  • Björk - ett älskat träd

    Björken är ett folkkärt träd och med sin ljusa nästan vita bark och med sina gröna friska blad är den även en vacker symbol för Norden och för den härliga sommaren!
  • Ekollon

    Eken – kungens ädla träd

    Eken är Sveriges vanligaste ädla lövträd och växer naturligt från söder upp till Dalälven. Men trädet kan också förkomma längre upp, exempelvis längs Norrlandskusten, där klimatet är milt.
  • Skogen i Skolan och Mera Skog i Västerbotten söker en verksamhetsledare

    Vi söker dig som vill sprida utomhuspedagogik och kunskap om skogen på skolans villkor. Mera Skog i Västerbotten är en intresseorganisation som ägs och finansieras av skogssektorn i Västerbottens län. Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.
  • Ask - myternas träd

    Asken är ett ståtligt träd med många goda egenskaper. Den är lätt att känna igen med sina flikiga blad.
  • SiS 50 år

    I år fyller vår fina och skogliga verksamhet 50 år. HURRA!!!

    Detta vill vi lyfta och fira tillsammans med dig, så håll koll - mer information kommer!
  • God jul och Gott nytt år!

    Vi önskar er alla en riktigt härlig jul och ett gott nytt år!

    Vi ses igen i januari!
  • Skogis granar

    Skogis granar

    Julgranens historia sträcker sig så långt bak i tiden som på 1500-talet. I ett halvt millenium har det älskvärda trädet stått med ljus i grenarna hos familjer under årets mörkaste tid. Det skulle vara väldigt roligt att veta vad de på 1500-talet skulle tycka om dagens rosaglittriga plastgranar som pryder vissa hem.
  • Nu börjar det bli hög tid att införskaffa årets julgran!

    Ska julgranen hålla sig fin länge så behöver man tänka på och även göra vissa saker. Vilken tid på dygnet är bäst att köpa julgran? Bör man lägga magnecyl eller kopparmynt i julgransfoten? Hur slipper man barnens konkurrens om att välja julgran? Med vad ska man spraya sin gran? Vad gör jag när granen stinker?
  • Skogens väsen

    Helena Bengtsson vår regionsamordnare i Mälardalen, har utvecklat ett material som bygger på Skogen i Skolans digitala läromedel skogslektioner.se. Till skillnad från det digitala materialet är Helenas material anpassat för att ta med ut i skogen. Materialet passar bäst för årskurs 2 och 3 eller äldre elever.
  • Skapa fina saker med material från skogen!

    I naturen hittar du mycket som kan ge kreativ inspiration. Vill du pyssla med dina elever så är senhösten ett superbra tillfälle att även komma ut i naturen en stund.
  • Skolskogsryggsäcken är nu anpassad efter Lgr22!

    Tanken med vår ryggsäck är att göra det enkelt att undervisa i skogen. Vi vill visa att utomhuspedagogik inte behöver vara svårt.
  • SYV aktivitet

    Succé för bussturnéer där SYVare fick uppleva det gröna sektorn med alla sinnen!

    Inom ramen för årets Bonden i skolan-projekt i Mälardalen har drygt 70 studie- och yrkesvägledare (SYV) i Västmanlands, Stockholms och Uppsala län fått möjligheten att lära sig mer om de gröna näringarna. Även om aktuella arbetsmarknadstrender samt vilka utbildnings- och jobbmöjligheter som finns inom branschen.

Sidor